9-åringen ble kalt «homo» av barna på skolen. Da gjorde læreren det eneste rette!

1567

Det er mange voksne som ser tilbake på barndommen sin og tenker at det var den letteste tiden i livet. Man løp bare rundt med venner og lekte, gikk på skolen og koste seg.

Slik var det nok dessverre ikke for alle barna den gangen, og slik er det heller ikke nå. Barn blir dessverre mobbet, og møter mye motstand av sine jevnaldrende.

Slik er det for 9 år gamle William Gierke fra Wisconsin.

William elsker nemlig fargen rosa, og dette skulle vise seg å være problematisk for klassekameratene hans.

William hadde fått seg en rosa t-skjorte der det sto: «Tough guys wear pink!» (Tøffe typer går med rosa!). T-skjorten fikk han i forbindelse med en kampanje mot brystkreft, og han var veldig stolt over den, så han ville vise den frem på skolen.

Men så snart de andre elevene så ham i rosa begynte de å erte ham, der de kalte ham stygge navn og sa at han var «homo» som gikk med rosa. Det er tydelig de tror at bare jenter og homofile går med rosa, og de mobbet ham for det hele dagen.

Når William endelig kom hjem etter skolen gråt han i armene til mammaen. Han ville ikke tilbake på skolen. Heldigvis overtalte moren hans ham til å gå, men da insisterte han på å ha på seg en grå t-skjorte. Men de andre barna ertet ham for gårsdagen enda.

Da gjorde han det eneste han kunne tenke på: han fortalte det til læreren sin, Mr. Winters, og læreren visste nøyaktig hva han skulle gjøre.

Neste dagen kom læreren til skolen ikledd en rosa skjorte. Han startet skoledagen med å fortelle klassen om homofobi, likeverd og mobbing. Han nevnte at William hadde blitt opprørt over kommentarene deres, og fikk alle til å be om unnskyldning.

Og siden den dagen har Mr. Winters alltid gått med rosa skjorte på jobben!

«Det var ingen tvil om hva jeg måtte gjøre med saken. Det hele begynte med at jeg ville hjelpe William, men nå handler det om alle elevers trygghet og støtte,» forteller han til TMJ4.

For en fantastisk lærer og forbilde! Homofobi og mobbing er noe som burde utryddes totalt, og jeg er sikker på at det denne læreren gjør hjelper på vei mot det målet! DEL denne flotte historien med vennene dine på Facebook hvis du er enig!