22. juli 2024

4-åringen forteller hva en bestemor er for noe. Nå HYLLES brevet over hele verden!

Denne historien begynte for noen år siden, da fire år gamle Sandra Louise Doty ble med bestemoren på jobb i blomsterbutikken, og de to kom innpå temaet om hva en bestemor er.

Sandras bestemor syntes at 4-åringens tanker var så søte, at hun begynte å skrive ned hva den vesle jenta fortalte. Og resultatet? Det må du faktisk bare lese!

«Hva en bestemor er for noe.

En bestemor er en dame som ikke har noen barn selv, så hun er glad i andre menneskers små jenter. En bestefar er en manne-bestemor. Han går på turer med guttene, og de snakker om fisking og traktorer og slike ting. Bestemødre trenger ikke gjøre annet enn å bare være der. De er gamle, så de burde ikke leke voldsomt eller løpe. 

Det er fint når de kjører oss til markedet hvor lekehesten er og har masse kronestykker klare. Eller når de tar oss med på tur, så sakker de ned når de kommer til fine blomster eller sommerfugler. De sier aldri ‘skynd deg’. 

Vanligvis er de litt runde, men ikke så runde at de ikke kan knytte barnas sko. De bruker briller og rart undertøy. De kan ta ut tennene sine. De kan svare på spørsmål som ‘Hvorfor hater hunder katter’ og ‘Hvorfor er ikke Gud gift?’ De snakker ikke baby-språk slik som fremmede voksne gjør, fordi det er vanskelig å forstå. Når de leser til oss hopper de ikke over ting, og bryr seg ikke om det er den samme fortellingen om og om igjen.

Alle burde prøve å ha en bestemor – hun er en voksen som alltid har tid.»

Med dette brevet har Sandra klart å sette ord på hva barn verdsetter mest hos en bestemor: En som er snill og avslappet, og som alltid tar seg tid til barnebarna sine!

Vi synes denne beskrivelsen slo spikeren på hodet! DEL dette fine brevet med venner og familie på Facebook hvis du er enig!