Nå hyller vi dykkeren som ofret LIVET for å redde guttene ut av grotten i Thailand

675

Hele verden har holdt pusten mens redningsmannskapet har arbeidet dag og natt for å redde de 12 guttene og deres 25-årige trener ut fra grotten Tham Luang i Thailand. I går kom endelig gladbeskjeden om at alle 13 var ute og i sikkerhet etter å ha vært fanget i over to uker!

Det må kunne kalles et mirakel at alle 13 overlevde hendelsen, til tross for stigende vannmengder, minkende oksygen og at det tok mange dager før de ble funnet.

Det er nå absolutt på sin plass å hylle de heltene som har kjempet for å redde livene deres – og ikke minst mannen som mistet livet i forsøket på å hjelpe dem.

 

Det var den 6. juli at vi fikk vite den tragiske nyheten om at den 38 år gamle dykkeren Saman Kunan døde på vei ut av grotten, etter at han gikk tom for oksygen.

«Oppgaven hans var å levere oksygen. Han hadde ikke nok selv på vei tilbake,» forteller viseguvernøren i provinsen, Passakorn Bunyalak.

Saman Kunan var en svært erfaren dykker, og var tidligere soldat i Thai Nay SEAL, teamet som har vært helt uvurderlige i redningsaksjonen av guttene.

 

Som tidligere soldat hadde Saman meldt seg frivillig til redningsaksjonen, og døde som en helt. Han blir nå hyllet i Thailand og rundt hele verden, og kongen av Thailand viser sin takknemlighet ved å kunngjøre at kongehuset vil betale for begravelsesseremonien i dykkerens hjemby, Roi Et.

 

Ordet ‘helt’ har aldri vært mer passende, og Saman Kunan kommer til å bli husket av alle – og spesielt av de 13 guttene som han reddet. DEL for å hedre Samans minne og for å sørge for at hele verden vet hvem han var!