16. juli 2024

Kassen sto igjen på flyplassen, og 7 dager senere åpnet de den. Men innholdet fikk dem til å MÅPE!

På Beirut flyplass, som er den største flyplassen i Libanon, blir det håndtert over 5000 tonn frakt hver eneste dag. Men i mars i år fant de en kasse som virket svært mistenkelig.

Kassen hadde noen hull i seg, og skulle bli sendt videre til krigsherjede Syria. I sju dager måtte tollerne vente på at en dommer lot dem få åpne kassen, for å se hva som befant seg inni den. Men når de åpnet den, gispet alle etter pusten – inni den fant de nemlig tre unge, levende sibirske tigere!

Tigerungene var bare ca. 40 cm høye, og arten deres er utrydningstruet. Kun 500 av disse dyrene finnes igjen i friheten øst i Russland.

Tigerungene var dehydrerte, utsultet, og lå i sin egen avføring – som forklarer mengden av larver i kassen.

De tre små var i sitt grusomme fengsel i en hel uke. De hadde ikke navn, var ikke vaksinerte, og bare en av ungene var microchippet, slik dyr skal være før de kan bli transportert.

Dyrevernorganisasjonen «Animals Libanon» ble øyeblikkelig kontaktet, og fikk ta med seg de tre ungene for å hjelpe dem.

På grunn av at gulvet i kassen var dekket med ekskrementer og urin, hadde potene til tigerungene blitt såre og blødde. De kunne ikke stå oppreist i kassen, og alle led av diaré og problemer med fordøyelsen.

Dyrene hadde blitt solgt av en dyrepark i Ukraina, og skulle til å bli sendt til en privat dyrepark i Damaskus, Syria. Men på grunn av borgerkrigen i Syria og de manglende dokumentene, ble kassen holdt igjen i Beirut. Ifølge rapportene har moren til tigerungene født minst tolv unger siden 2012. Ni av dem har blitt solgt til «private/anonyme» kjøpere. Om dette ville ha vært bedre for dem er uklart…

Etter at tigerungene ble løslatt fra kassen sin ble de undersøkt av en veterinær som spesialiserte seg på eksotiske dyr. Siden den gang har helsen deres blitt mye bedre, de de tre nydelige dyrene har nå fått navn: May, Tania og Antoun.

Den ukrainske dyreparken forlangte at dyrene skulle bli sendt tilbake til dem igjen.

«Store kattedyr er verdt utrolig mye på svartebørsen. Eieren vil ha dem tilbake. Men vi kommer til å kjempe for dem,» sier er representant fra Animals Lebanon.

Noen få uker senere kommer de gode nyhetene: Libanesiske myndigheter har bestemt seg for å gripe inn og beholde tigerne. De får bli hos Animals Lebanon enn så lenge, mens de bestemmer seg for hvor May, Tania og Antoun kan bli plassert i et beskyttet område for tigere.

Dyrevernorganisasjoner som Animals Libanon fortjener all respekt! De har virkelig kjempet for disse ungene. SE videoen nedenfor og DEL den med vennene dine på Facebook!