22. juni 2024

Spis 3 dadler om dagen, og du kommer til å bli SJOKKERT over hvordan kroppen reagerer

Personlig synes jeg at dadler er en undervurdert frukt. Den oppfattes jo ofte som bare godteri.

Men det er faktisk noen store fordeler ved å spise disse små godsakene regelmessig.

Et halvt glass granateplejus og 3 dadler om dagen skaper beskyttelse mot hjerte- og karsykdommer, i følge forskere ved Technion-Israel Institute of Technology.

Dadler inneholder også mye næring, inkludert syv ulike vitaminer og ti mineraler – for eksempel vitamin C, vitamin A, flere typer vitamin B, kalsium og jern.

Og her kommer enda flere grunner til hvorfor du bør spise dadler!

1. Mer energi
dadler1

Dadler er veldig lette å fordøye, og kan derfor brukes som en kjapp energikilde, skriver Dietguiden.

Sammen med nøtter og mandler, er dadler et veldig bra alternativ til mellommåltider. Fruktsukkeret gir det et energikick som varer lenge og får deg til å føle deg mett. Samtidig stimuleres hjerneaktiviteten gjennom alle vitaminene du får i deg.

2. Mot åreforkalkning
dadler2

Forskere i Israel har kommet fram til at dadler kombinert med granateplejus kan skape en beskyttelse mot åreforkalkning, som kan forårsake hjerteinfarkt eller slag.

Aller helst skal kjernene males og spises, men frukten gir også en bra beskyttelse om vi spiser den som den er, skriver forskerne.

3. Styrker leveren

Dadler er en bra og naturlig frukt som inneholder mye magnesium, som er bra for cellenes og leverens funksjon.

Kjerneekstrakt fra dadlene kan også hjelpe med å regulere og minske mengden av leverfibrose, og det kan derfor være til hjelp ved for eksempel skrumplever, skriver Healthy and Neutral World.

4. Gir deg falkeøyne
dadler3

Det er mye vitamin A i dadler. Det beskyter øynene og trengs for at synet skal fungere som det skal. Vitaminene har til og med betydning for funksjonen i huden og slimhinnene, i følge Karin Friis.

Om du lider av nattblindhet, har du vansker med å se i mørket, og den vanligste årsaken til dette er vitamin A-mangel. Så prøv å spise tre dadler om dagen – øynene dine kommer til å takke deg!

5. Bedre fordøyelse

Nikotinsyren i dadlene sies å være et perfekt middel mot treg mage. Et regelmessig inntak av frukten øker veksten av de nødvendige bakteriene som trengs for en velfungerende tarm, skriver Dietguiden.

 

[adsense2]

 

Dadler har til og med et høyt fiberinnhold, og en mild lakserende effekt, som eventuelt kan hjelpe de som har forstoppelse.

6. Hjelper mot smerte
dadler4

Det høres kanskje usannsynlig ut – men magnesiumet i dadlene kan lindre smerte og redusere hevelser.

I hjernen finnes det et beroligende stoff som heter GABA, som kun stimuleres av magnesium. Siden magnesium er muskelavslappende, kan det til og med fungere mot hodepine.

7. Bedre søvn

Prøv å spise dadler en time før du legger deg. De er rike på aminosyren L-tryptofan, som øker serotoninnivået og gjør innsovningen enklere.
dadler5

Jeg hadde hvert fall ingen anelse om at dadler kunne være så bra til så mye! Jeg håper at dere også lærer noe nytt.

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook!