Kvinnen så ned på hennes yrke. Sykepleierens perfekte svar sprer seg nå som ild i tørt gress!

30914

Når det kommer til å redde liv, er det ofte leger som får den store æren. Men det betyr ikke at andre yrkesgrupper som sykepleiere ikke skal få skrytet de behøver.

Til tross for dette finnes det mennesker der ute som ser på sykepleiernes jobb som ubetydelig. Det fikk sykepleieren Caitlin Brassington erfare når hun sprang på en bekjent inne på matbutikken.

Caitlin kom direkte fra en hard arbeidsdag, og hadde fremdeles på seg sine arbeidsklær. Det var da kvinnen sa en kommentar som traff Caitlin som et slag i magen – hun var overrasket over at Caitlin «bare var en sykepleier».

Når Caitlin fikk høre ordet «bare», innså hun at kvinnen trodde at hennes arbeid var uviktig. Derfor tok hun til sosiale medier for å gi sin bekjente svar.

Dette skrev hun på Facebook:

sykepleier1

«Bare en sykepleier». Jeg kom nettopp hjem etter en stressende dag på jobben, og ser veldig vanlig ut i mine arbeidsklær. På vei hjem stoppet jeg på butikken for å kjøpe melk, og fikk øye på en bekjent. Hun har aldri sett meg i mine arbeidsklær og sa at hun ikke innså at jeg «bare var sykepleier». 

Wow! 

Under min 18 år lange karrière har jeg hørt denne meningen mange, mange ganger, men idag tok jeg den til meg. Er jeg bare en sykepleier? 

Jeg har hjulpet babyer inn i denne verden, mange av dem behøvde hjelp fra sitt første åndedrag, og til og med da er jeg bare en sykepleier. 

Jeg har holdt i pasientens hender og sett til at de beholder sin verdighet når de tar sitt siste åndedrag, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg har trøstet sørgende foreldre etter de har mistet sitt barn, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg har utført hjerte- og lungeredning på pasienter og gjenopplivet dem, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg er legens øyne, ører og hender som assisterer, behandler og beskytter deg i din sykdom, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg kan undersøke hver del av lungen på en nyfødt og komme fram til hvilken del som tar opp for lite luft, enda er jeg bar en sykepleier. 

sykepleier2

Jeg kan behandle pasienter og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg fører mine pasienters meninger i et system som ikke alltid setter mine pasienters beste først, og enda er jeg bar en sykepleier. 

Jeg går glipp av julaften, mine barns bursdager og skolemusikaler for å jobbe og ta hånd om deres nære og kjære, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg tapper blod og kan sy sammen sår, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg kan håndtere hjertestopp hos en nyfødt, et barn eller en voksen, og enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg kan fortelle om hvor mye adrenalin basert på vekt som ditt  barn kan behøve for å bli gjenopplivet, enda er jeg bare en sykepleier. 

Jeg har erfarenheten og kunnskap som har reddet menneskers liv.

Jeg er bare en sykepleier, og jeg er så utrolig stolt over å være en!

DEL gjerne Caitlin sine fine ord om du også er stolt av alle våre dyktige sykepleiere der ute!