Mammaen ber røykende svigermor om å dusje og skifte klær før hun får holde babyen – hva synes du?

3929

En nyfødt baby bringer mye glede og lykke, men også ofte stress og nervøsitet. Denne damen var bekymret fordi hennes svigermor røykte mye, og barnet kunne bli eksponert for tredjehåndsrøyking. (Tredjehånds røyk er den røyken som blir sittende igjen i klær, møbler og andre ting som engang har vært i nærheten av røykerne.)

Det var ikke frykten for at svigermor ville røyke i nærheten av babyen, men at røyken hadde satt seg i klærne og håret hennes, noe som bekymret den vordende moren.

Mange er ikke klar over fenomenet tredjehåndsrøyking, men denne moren var det.

Siden hun ikke ønsket å utsette babyen for tredjehåndsrøyking, ønsket hun at svigermor skulle dusje og skifte klær før hun holdt barnebarnet.

På nettstedet Slate sendte hun inn et spørsmål: “Jeg venter mitt første barn snart. Når babyen er født, vil mine svigerforeldre komme på besøk. Min svigermor røyker mye. Jeg er ikke bekymret for at hun skal røyke foran barnet mitt, men etter å ha lest om tredjehåndsrøyking, er jeg veldig bekymret for at hun skal holde barnet etter å ha røykt.»

Derfor bestemte hun og hennes ektemann at svigermor skulle dusje og ta på seg rene klær etter røyking, før hun fikk holde barnet.

«Vi ønsker ikke å ekskludere min svigermor eller såre følelsene hennes, men dette er sannsynligvis konsekvensene,» skriver hun.

«Hvordan kan vi fortsatt være imøtekommende og la henne vite at vi er glade for at hun er her, samtidig som vi setter disse grensene? Og hvor lenge skal vi være strenge på dette? Hvordan skal vi håndtere dette når vi besøker mine svigerforeldre?» spurte hun.

Rådgiveren svarte at kvinnen har all rett til å stille slike krav.

«Hvis hun besøker deg, synes jeg du bør være streng på dette. Men når du besøker dem, tror jeg nok du bør være litt mer fleksibel. De kan ikke fjerne all røyk og nikotin fra hjemmet sitt. Derfor kan det være bedre å overnatte på hotell.»

Hva mener du? La oss høre om du er enig i avgjørelsen hennes eller ikke.