Når jenta er 8 år gammel amputeres beina hennes: 15 år senere skjer det UTENKELIGE

1414

Denne historien viser at man aldri skal gi opp drømmene sine, for med tro, håp og stålvilje er alt mulig!

Den 19. juni 1989 kom den lille jenta Oksana Bondarchuk til verden i den Ukrainske byen Chmelnytskyj.

Jenta hadde flere fosterskader, deriblant ulik lengde på beina, seks tær på hver fot, og savnet tomler på begge hendene. Alt dette kom mest sannsynligvis av kjernekraftulykken i Tsjernobyl bare tre år tidligere.

 

Men istedenfor å elske datteren sin som hun var, dumpet foreldrene den lille jenta like etter fødselen, og Oksana måtte bo på flere barnehjem – alle preget av fattigdom, sult og mishandel.

Men så kom mannen som skulle forandre livet hennes for alltid.

 

Den amerikanske taleterapauten Gay Masters hadde nettopp bestemt seg for å adoptere et barn, og da han fikk se lille, uønskede Oksana smeltet hjertet hans:

«Jeg så på bildet og innså at dette var datteren min.»

Adopsjonsprosessen tok lang tid, men 1,5 år senere kunne Oksana endelig forlate barnehjemmet og bli med pappaen sin til USA. Hun var da sju år gammel, målte bare rundt en meter og veide 15 kg.

Ikke snakket hun et ord engelsk heller, men for første gang fikk Oksana kjenne på følelsen av frihet, trygghet og kjærlighet.

 

Legene i USA anbefalte at beina hennes burde amputeres for å kunne gi henne et mer normalt liv med beinproteser, og bare 8 år gammel ble det venstre benet hennes amputert, etterfulgt av det høyre noen år senere.

På svært kort tid hadde Oksana allerede overgått alles forventninger, og hun lærte seg å håndtere sine fysiske begrensinger med et pågangsmot som imponerte både legene og familien.

 

Da hun prøvde roing for første gang var det som om alt falt på plass – dette skulle hun bli god til!

 

Og slik ble det: Snart sprengte Oksana alle grenser, og vant flere konkurranser. Og i 2012 fikk hun plass på det amerikanske laget i Paraolympics, hvor hun vant bronse!

 

Siden den gang har fremgangen hennes bare fortsatt, og Oksana både ror, sykler, og går på ski, i tillegg til at hun har vunnet flere VM- og OL-medaljer!

 

Hun har også fått flere oppdrag som modell, og det virker som at for Oksana er ingenting umulig. I dag er hun en inspirasjon for mennesker over hele verden, og hun viser oss hvordan man alltid skal gjøre det beste utav situasjonen man er i.

 

For en inspirasjon! Denne jenta viser virkelig at at alt er mulig bare vi holder motet oppe og jobber hardt! DEL artikkelen med vennene dine på Facebook for å spre den viktige historien hennes!