Verdens første badeland for barn med funksjonshemninger har åpnet! Bildene er FANTASTISKE:

366

Alle som har besøkt et badeland vet hvor utrolig gøy det er. Barna tilbringer timevis plaskende i bassenger og løpende opp og ned i rutsjebaner, mens de voksne – vel, gjør mye av det samme!

Men badeland er ikke bare en fin utflukt for hele familien. Det er også en fantastisk måte å kjøle seg ned på i varmen. Problemet er bare at det er en gruppe mennesker som altfor lenge har vært utelukket fra de morsomme aktivitetene i badelandene, nemlig de med funksjonshemninger. Men det er det slutt på nå!

Morgan Inspired Island heter badelandet som nettopp har åpnet i San Antonio i Texas, USA, og dette eventyrlige badelandet er utviklet spesielt for personer med funksjonshemninger. Hele parken er rullestoltilpasset, og lagt opp på en måte slik at ALLE barn skal kunne nyte varme dager i det deilige vannet.

Badelandet har seks store attraksjoner, bestående av bl.a. vannkanoner, regngardiner, og geysirer. Men det beste med denne parken? Alle personer med funksjonshemninger er velkomne inn i parken – helt gratis!

«Målet vårt er å gi alle gjestene våre en opplevelse i et innbydende, trygt, komfortabelt, og ikke altfor trangt miljø,» forteller Gordon Hartman som er grunnleggeren av parken.

Alle barna som besøker parken får et vanntett GPS-armbånd når de kommer inn slik at foreldre og assistenter lett kan følge med på hvor de er, og samtidig gi barna den friheten de så ofte ikke får oppleve når de sitter i rullestol.

En annen ting som er helt unikt med denne parken er at temperaturen i bassengene lett kan skrus opp og ned. På den måten kan også de som er følsomme for kaldt vann nyte dagen sin i parken uten bekymringer!

Vannet filtreres og resirkuleres til stadighet, slik at gjester som verken tåler verken bakterier eller kjemikalier ikke trenger å bekymre seg over kvaliteten på vannet.

Det finnes også private, stille områder i parken for de barna som er følsomme for høye lyder og trengsel. Parken er også utformet på en måte som sparer vann.

I motsetning til andre badeland, som kanskje har ett basseng som kan brukes av barn med funksjonshemninger, er dette en park som er totalt bygget med tanke på barn i rullestol, men som er åpen for alle.

Hva synes du om dette badelandet? Jeg synes at det er et fantastisk initiativ, og det virker som om eierne av parken virkelig har tenkt på alt! LIK og DEL om du synes flere barn burde få en slik mulighet!