Den populære leken EKSPLODERTE i hånden til Alexander. Nå advarer han andre!

917

Leken kalles en ‘Fidget Spinner’, og er umåtelig populær blant både barn og unge voksne nå om dagen. Poenget er å spinne leken men fingrene, og gjøre forskjellige triks med dem. For de fleste er dette leketøyet helt ufarlig, men noen ganger går det fryktelig galt.

Én jente i USA ble nesten kvalt etter at hun satt en bit av leken fast i halsen, og det er flere som har skadet fingrene alvorlig etter å ha brukt den. Alexander Dögl er en av de sistnevnte.

I utgangspunktet var hensikten med leken å hjelpe barn med konsentrasjonsvansker, men den har blitt en svært populær leke for mange flere. 25-år gamle Alexander hoppet på trenden, men synes det var ganske kjedelig…

Men så, sist torsdag skjedde det: Alexander og to kolleger satte i gang en konkurranse. Den som snurret leken fortest skulle vinne.

Alexander var fast bestemt på å stikke av med seieren, så han bestemte seg for å blåse luft på den med en maskin for å få den til å gå fortere. Det skulle han aldri ha gjort.

 

«Jeg holdt den i hånden og blåste luft på den. Hastigheten økte raskt. Det skjedde så fort at det begynte å komme lyder fra den. Så eksploderte den,» forteller han.

 

Blodet fosset fra tommelen hans, og kollegene kjørte ham rett til legevakten.

 

Han trengte seks sting, og etter et røntgen så de at det kunne se ut som han hadde bristet benet i tommelen også. Selv senen i tommelen var skadet.

 

Dette er utrolig viktig! Dette er et verktøy for å hjelpe barn å konsentrere seg, og det er ikke meningen å få dem til å spinne så fort som mulig! DEL dette med vennene dine på Facebook for å advare andre også!