Lei av livløse orkidéer? Prøv dette GENIALE tipset som får dem i full blomst igjen:

6565

Orkidéer er en av mine absolutt favorittblomster, og jeg elsker å se når disse nydelige blomstene trives hjemme hos meg. Dessverre kan de også fort bli litt livløse, men da jeg oppdaget dette tipset ble det snart slutt på det!

Det var Helén Nordvall som fortalte om dette geniale tipset her, hvor hun forteller om hvordan gikk fra å kaste alle orkidéene sine når de gikk flere måneder uten å blomstre, til å gjøre dem vakrere enn noensinne.

«De er virkelig vakre når de blomstrer, og er helt perfekte å gi bort. Men så snart blomstene dør blir de så stygge. De ser ut som søppel! Da gjemmer jeg dem bak en gardin til jeg kaster dem,» sier hun og kan bekrefte at hun har kastet MANGE gjennom årene…

Men ikke nå lenger!

Etter å ha testet utallige tips og knep for å få dem til å blomstre igjen, fant hun til slutt mirakelkuren: kast all jord og bark rundt røttene deres!

Helén prøvde dette knepet på noen orkidéer som hadde stått livløse og uten blomster i to år. Hun tenkte at hun kom til å kaste dem uansett, så hun hadde ingenting å tape på å teste det ut.

Det hun gjorde var såre enkelt: Løft planten opp av blomsterpotten og fjern all jord og bark fra røttene. Skyll godt av dem under springen, og plasser planten i en bredere, gjennomsiktig vase, slik at lyset kan skinne gjennom, og fyll opp med vann til luftrøttene. Så er det bare å vente.

 

«To uker senere hadde orkidéene fått nye skudd. Nå har det gått to måneder og de blomstrer utrolig vakkert. Jeg ble så glad!»

 

Det eneste hun gjør nå er å bytte vann i vasene en gang i uka, og skylle av røttene i springen – så gjør plantene resten av jobben!

Så smart! DEL gjerne dette geniale tipset med vennene dine hvis du også elsker blomster!