5 GENIALE knep med plastfolie som vil gjøre livet ditt lettere:

827

Ofte har jeg tenkt at plastfolie er det mest irriterende som finnes i på kjøkkenet mitt. Det fester seg i seg selv, og til alle andre ting enn det jeg vil den skal feste seg til – er det mulig at et kjøkkenredskap er så plagsomt??

Men i det siste har jeg faktisk forandret litt mening… For selv om plastfolien faller nedi vaffelrøren jag har satt i kjøleskapet, så er den fantastisk hjelpsom til mange andre ting!

 

Plastfolie kan blant annet brukes som en…

1. Barrière mellom klissete/våte hender og teknologi

Cookies, kjøttboller, hveteboller… hva har disse til felles? Klissete hender! Problemet med dette er ofte at du bruker begge hendene til å kna eller rulle ut deigen, men når du da trenger bruke mobilen igjen for å sjekke neste steg i oppskriften… da blir det søl.

For hvem vil vel ha kjøttdeig eller lignende søl over hele mobilskjermen når man lager mat? Neste gang legger du bare et stykka plastfolie over mobilen din før du begynner å kna, og vips, så kan du scrolle i vei, uten å ødelegge mobilen!

 

2. Midlertidig vase

Du har kanskje opplevd å kjøpe blomster til noen, men ikke vært i stand til å gi dem til personen før mange timer senere på dagen? Hva skal du da gjøre hvis du ikke har en vase å sette dem i? Jo, bare fukt et kjøkkenpapir og brett det rundt stilkene til buketten, og sikre stilkene med litt plastfolie!

 

3. Barnekopp

Om du har småbarn, hunder eller katter i huset, så vet du hvor fort gjort det er å komme borti et glass på bordet. Det er spesielt ille hvis innholdet i glasset søles utover bøker eller teknologi, så hvis du ønsker å minimere sjansen for søl er dette tipset for deg: Hell drikken din oppi et glass som vanlig. Legg så plastfolie stramt over toppen på glasset, og sørg for at det er godt festet på sidene. Stikk deretter et sugerør gjennom plastfolien, og så har du plutselig langt mer kontroll på glassets innhold om noen skulle dra i bordduken eller dulte borti glasset mens du jobber!

 

4. Beskyttelse mot lekkasje

Jeg har flere ganger vært så uheldig å åpne kofferten etter en lang flytur, og oppdaget at den dyre hudrensen min har lekket over alle klærne mine… Etter at det skjedde nok ganger, begynte jeg å pakke ALT vått inn i poser, men med dette trikset er det mye lettere, og mer miljøvennlig, siden du bruker mindre plast!

Bare ta av korken på det du pakker med deg, legg på et stykke plastfolie, og ta korken på igjen – så er det lekkasjesikkert!

 

5. Banan-forfrisker

Jeg takler ikke brune, overmodne bananer, og vil helst ha dem såvidt gule! Hvis du også vil holde bananene dine «unge» lenger kan du bruke dette trikset: Surr litt plastfolie over tuppen på bananklasen. Plasten holder inne ethylene-gassen som bananene produserer mens de begynner å modne.

Disse triksene er helt geniale, og jeg bruker dem selv flittig i hverdagen! DEL dem gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også likte dem!

 


Source: Plastic wrap tricks to make your life easier by PSYmedia