8 ting som skjer med kroppen din om du spiser 1 spiseskje honning DAGLIG:

1391

Det er mange som ønsker seg en vidunderkur som holder kroppen i toppform hele året. En magisk tablett man bare kan ta for å få finere hud, bedre helse, og en smalere midje.. og som helst bør smake godt!

Men faktumet er at forskere ikke trenger å finne opp denne mirakelkuren. Den finnes nemlig helt naturlig allerede:

Honning!

Honning er kjent for sine sunne egenskaper, men ikke alle vet hvor stor effekt honning kan ha på kroppen!

Her er 8 fantastiske ting som skjer med kroppen din når du spiser honning hver dag:

1. Renere hud

Honning inneholder antioksidanter, vitaminer og proteiner som hjelper å renske kroppen for ulike giftstoffer når det inntas jevnlig.

I tillegg forbedres huden din av honningens antibakterielle egenskaper, og mange tar i tillegg «honningmasker» og opplever god effekt av det.

Honning har beroligende effekt på huden, gir glød, og hjelper huden komme i balanse.

 

2. Senker kolesterolet

Honning har ikke noe kolesterol, og går faktisk så langt at det bidrar til å minske det dårlige kolesterolet i kroppen. Det er vitaminene og mineralene i honningen som, om de blir inntatt daglig, som hjelper med dette, og antioksidantene er også sett på som bekjempere av dårlig kolesterol.

 

3. Gå ned i vekt

Om du bærer på noen ekstra kilo har du nok sikkert, med god grunn, tenkt at du bør kutte ned sukkerinntaket ditt.

Dette er helt riktig, og du kan med fordel bytte ut sukker med litt deilig honning da det fungerer utmerket som søtningsmiddel. Og fordi det holder blodsukkeret ditt stabilt hjelper det deg også å gå ned i vekt.

Honning inneholder vitamin B6, folsyre, vitamin C, jern, kalsium, natrium, zink, kalium og fosfor, som er mineraler og vitaminer som er kjent for å sette i gang forbrenningen.

Studier viser også at om man inkluderer honning i sitt daglige kosthold, så kan man minske risikoen for hjerte- og karsykdommer hos overvektige pasienter.

 

4. Bedre minne

Dette visste du kanskje ikke! En studie fra 2011 viste at de kvinnene i forsøket som fikk 1 ss honning om dagen fikk bedre hukommelse.

Honning hjelper også kroppen din å absorbere kalsium, som er utrolig viktig for hjernens funksjon!

 

5. Styrker hjertet

Forskning viser at antioksidantene som finnes i honning kan forhindre at arterier trekker seg sammen, og dermed bekjemper en rekke hjertesykdommer.

I en studie ble 25 menn mellom 18 og 68 år gitt en blanding av 4 ss honning i et glass vann. Resultatet var at nivået av antioksidanter i blodet ble forbedret.

 

6. Bedre søvn

Honning kan faktisk hjelpe deg å sovne. Honning gir deg en økning av insulin og slipper frem serotonin – dette forbedrer humøret og gir god lykkefølelse.

Eksperten Rene Ficek forklarer det slik: «Kroppen gjør om serotonin til melatonin, en kjemisk blanding som regulerer lengden og kvaliteten på søvnen.»

 

7. Friskere mage

Honningens antibakterielle egenskaper gjør at mange anbefaler å spise en skje honning på fastende mage – altså når du står opp om morgenen.

Dette enkle ritualet kan hjelpe til med å forebygge forskjellige sykdommer og plager i mage og tarm. Når honningen passerer gjennom magen motvirker den bakterier og leger små sår i slimhinnen.

 

8. Gjør deg avslappet

Min mor ga meg alltid et glass varm melk med honning da jeg var liten og jeg ikke klarte å roe meg ned på kvelden – det skjønner jeg godt nå!

Forskere i Nederland har vist at varm melk kan ha beroligende effekt og fungerer mot søvnproblemer. Honningen forsterker denne effekten av dette ved at aminosyren tryptofan i melken virker langt bedre når det får hjelp av insulin. Det starter i kroppen når vi spiser noe søtt, og derfor passer det perfekt med en teskje honning som får smelte inn i den varme melken.

 

Bonus tips: Honning med hvitløk

Hvitløk er også et sterkt naturlegemiddel som på sin side har sterke antiseptiske og legende egenskaper. Ja takk begge deler?

Nå i høsttiden vil disse to ingrediensene gjøre underverker for immunforsvaret ditt, og du kan med fordel bruke dette tipset om du er forkjølt, eller er redd for å bli syk.

Dette trenger du: 

  • 3-4 hvitløksfedd
  • 1 kopp rå honning
  • 1 glass med lokk (f.eks. et gammelt syltetøyglass du har vasket utav)

 

Slik gjør du:

Finhakk hvitløken og ha dem oppi glasset. Hell honningen over og sett lokket på. La blandingen stå i noen dager forå godgjøre seg.

Ta så en skje av blandingen hver morgen på fastende mage, og etter få dager vil kroppen føles friskere og raskere!

Vi kommer i hvert fall til å spise honning hver dag nå! DEL dette tipset med vennene dine på Facebook, slik at alle kan dra fordel av honning i høstværet!