Statsmannen skrøt over bavianfamilien og dyrene han drepte: «Jeg har ikke gjort noe uetisk!»

304

Det finnes noen mennesker som ser på verden som sin egen personlige lekeplass, hvor de alene kan herje og ødelegge, mens andre må rydde opp og ta ansvaret på sin kappe. Slik virker det i alle fall som om statsmannen fra Idaho, USA, tenker.

Blake Fischer er kommissær for jakt og fiske i Idaho, USA, og var nylig på reise i Namibia, Afrika. Målet for reisen? Å drive troféjakt på ville dyr.

 

Men ikke bare drepte han store, majestetiske dyr som giraffer og leoparder; han drepte også en hel bavianfamile, inkludert den lille ungen som ligger i mammaens livløse armer i bildet nedenfor.

 

Så snart bildene ble publisert fikk han massiv kritikk fra dyrevenner over hele verden, men Fischer selv mener at han ikke har gjort noe galt, og nekter å be om unnskyldning:

«Jeg har ikke gjort noe ulovlig. Jeg har ikke gjort noe uetisk. Jeg gjorde ikke noe umoralsk.» 

 

Heldigvis finnes det mennesker som kjemper for dyrenes rett, og etter de sterke reaksjonene som bildene oppvakte i USA har han nå fått sparken ifølge Dagbladet.

Ingen burde kreve retten til å drepe en liten bavianunge i mammaens armer, og så posere stolt for et bilde! Troféjakt er et stort problem, og dette viser bare at mennesker som ham tror at regler gjelder for alle andre enn dem selv… DEL hvis du også mener at troféjakt bør stoppes NÅ!