Nå avsløres Dianas fire siste HJERTESKJÆRENDE ord til brannmannen som prøvde å redde henne:

1557

Hele 21 år har gått siden verden mistet folkeprinsessen sin, Diana, i en bilulykke i Paris. Nå avsløres hennes siste ord av den modige brannmannen som prøvde å redde livet hennes.

Diana og partneren Dodi Fayed ble drept i den skjebnesvangre bilulykken i 1997, og konspirasjonsteoriene har myldret siden den gang.

Brannmannen Xavier Gourmelon var en av de første på ulykkesstedet, og ankom bare minutter etter at det gikk fryktelig galt. Han skulle da uvitende være vitne til prinsesse Dianas aller siste ord.

Xavier hadde ikke fått beskjed om hvem som satt i bilen, og de satte ut for å håndtere ulykken som en hvilken som helst annen.

«For min del var dette en vanlig trafikkulykke, og en av mange situasjoner som krever nødhjelp,» forteller han ifølge People.

 

Først så det ikke ut som om hun hadde noen alvorlige skader. «Kvinnen, som jeg senere fant ut var prinsesse Diana, lå på gulvet i baksetet. Hun bevegde seg litt og jeg kunne se at hun var i live. Jeg kunne se at hun hadde en liten skade på høyre skulder, men annet enn det, var det ingenting alvorlig. Det fantes ikke noe blod på henne i det hele tatt.»

Xavier var sikker på at hun kom til å overleve. «Jeg fant ut senere at hun hadde dødd på sykehuset. Det var sjokkerende og trist.»

Hennes siste ord til ham var «Herregud, hva har skjedd?»

 

Han husker også samtalen med livvakten hennes, Trevor Rees-Jones, som satt i førersetet og overlevde ulykken. «Han forsatte å spørre etter Diana, og sa: ‘Hvor er hun? Hvor er hun?’ men teamet mitt ba ham beholde roen og ikke snakke. Jeg sa til ham at ingen av mennene mine snakket engelsk, og at det var best om han satt stille og ikke bevegde på seg. Jeg sa at han ikke skulle bekymre seg, og at vi passet godt på alle.»

Selv nå, over 20 år senere, hjemsøker hendelsen ham: «Minnet om den natten vil forbli hos meg for alltid.»

 

Den tidligere franske brannmannen er nå i 50-årene og har nå gitt seg etter over 22 lange år i tjeneste. Det er derfor han først nå kan uttale seg om hendelsen.

 

Vi husker fremdeles Diana som den varme og folkekjære prinsessen hun var, og vet at minnet hennes vil leve videre i de hun inspirerte. DEL hvis du også lot deg inspirere av folkeprinsessen Diana!