Den unge mannen går på auksjon for å kjøpe familiens bondegård: MÅPER når alle blir musestille

3355

Alle familier har sin unike historier, og noen er lykkeligere enn andre. Før i tiden var det gjerne slik at unge menn ble opplært til og «arvet» pappas jobb, og særlig var det slik på gårdsbruk.

Gårder går holdes helst i familien gjennom generasjoner, og slik var det også i Davids familie – helt til nå.

Da gårdseieren døde, ble gården gitt til en fjern slektning som ikke brydde seg om familiens beste, og ville selge gården på auksjon for å få noen raske penger til seg selv. Det forfedrene deres hadde bygget opp gjennom generasjoner skulle rives fra dem på bare noen få sekunder.

David hadde drømt hele livet om å gjøre familiegården stor igjen, og ønsket å holde den slik den skulle være – i familien.

 

Så, da gården dukket opp på auksjon, var David og faren hans der først av alle. De hadde slått sammen alle pengene deres for å få råd til den, men problemet ble snart innlysende: Det var over 200 bønder som kom på auksjonen, og det så mørkt ut for at David og pappaen skulle klare å konkurrere med dem alle.

Men de bestemte seg for at de ikke kunne gå uten å ha prøvd – de skulle satse alt de hadde, og de la raskt ned budet sitt.

Men så ble det plutselig stilt rundt dem.

Ingen andre bød over dem, enda de visste at mange rundt dem kunne betale langt mer for den vakre familiegården.

Lederen for auksjonen ble så forfjamset at han bestemte at de skulle ta en pause, og by videre etterpå. Men da han kom tilbake og startet budrunden igjen, var det fremdeles musestille fra bøndene. Og ved et mirakel fikk David og pappaen gården sin tilbake!

Snart skjønte de hva som hadde skjedd, og det fantes bare en eneste forklaring: Respekt.

De 200 bøndene fra Nebraska, USA, visste i sine hjerter hva som var riktig å gjøre – nemlig å holde gården i familien til de som hadde bygget den med sine egne hender.

 

I dag minnes David auksjonen som en av de beste dagene i hans liv:

«Jeg har hatt to ordentlig minneverdige dager i hele mitt liv. Den første var da sønnen min ble født, og den andre var den uforglemmelige dagen på auksjonen.»

For en fantastisk historie! Bønder vet så godt hvor viktig familie, tradisjon og tilhørighet er, og da de andre bøndene skjønte hvor mye gården betydde for David og pappaen gjorde de det eneste riktige!

DEL denne hjertevarmende historien med vennene dine på Facebook for å hylle alle de bøndene som tenkte med hjerte istedenfor med lommeboken!