Foreldrene klager over at de må kjøpe skolesaker til barna: Lærerens svar får nettet til å KOKE

558

Å være lærer er ingen lett jobb, men den blir mye vanskeligere når late foreldre nekter å hjelpe til ved å ved å være gode forbilder for barna sine.

Leland Michael jobber som lærer på en barneskole i Iowa, USA, og hadde nylig en opplevelse som virkelig viste forskjellen på foreldre som er genuint opptatt av barnas utdannelse, og de som ikke bryr seg i det hele tatt.

Skolen hadde gitt ut beskjed om hvilke skolesaker barna trengte til skolestart, og Leland var selv ute for å kjøpe inn ekstra til de barna som glemte, mistet, eller ikke hadde råd til sine egne ting – for sine egne penger.

Men da han kom inn i butikken ble han møtt av flere sure foreldre, som klaget høylytt på «grådige lærere» og hvor mye de måtte kjøpe til sine egne barn. Da de så den fullpakkede handlevognen hans, skjønte de at han var lærer på skolen, og spurte ham om det virkelig var nødvendig å be foreldre kjøpe skolesaker.

Etter flere slike samtaler, stilte læreren seg nedbrutt i køen til kassen for å betale – hvor han nok en gang ble stoppet av en forelder – men denne gangen med en helt annen beskjed!

 

Leland skriver:

«Jeg følte meg ganske nedbrutt i morges da to ulike foreldrepar fra skolen stanset meg for å klage på hvor mye de måtte kjøpe til barna sine i år. 

‘Dette er bare helt idiotisk. Jeg vet ikke hvordan lærerne tror at vi skal få kjøpt alt sammen!’ 

Når de klaget, så de ut til å ignorere at min egen handlevogn var full av klasse-pakkene av alt det de selv kjøpte – jeg var altså en av de ‘gjerrige’ lærerne de klaget over. 

Men da jeg skulle betale, tok hele hendelsen en ny vending. Jeg så en mann foran meg som kjøpte skolesaker til datteren sin. 

Da han skulle til å forlate butikken, sa han til meg: 

‘Du er en lærer, ikke sant? Jeg ville bare takke deg for alt du gjør. Jeg ser vognen din er full av skolesaker til barna, og jeg ville bare hjelpe deg med det jeg kan.’ Så gav han meg et gavekort på 25 dollar til butikken, tok meg i hånden, og gikk sin vei mens datteren hans smilte stort til meg. 

Samtidig som jeg ble ekstremt rørt over gesten hans, var det én ting som satt igjen: Budskapet han sendte datteren sin i motsetning til de foreldrene som klaget til meg tidligere! 

Barna som hørte foreldrene sine klage, fikk dette budskapet av dem: ‘Skolen er ikke  viktig nok til å bruke penger på, lærere er ikke til å stole på, og læring fortjener ikke å bli investert i’. 

Jenta til pappaen som gav meg gavekortet hørte noe helt annet: ‘Skolen er så viktig at vi bør gi mer enn nødvendig for å sikre suksess, lærere bør respekteres og verdsettes, og læring krever investering’. 

Om du ikke har råd til barnas skolesaker så forstår jeg det. Ikke vær redd: Barnet ditt vil nok ha en lærer og en skole som gir dem alt de trenger for å klare seg. Men som forelder bør man gjøre sitt beste for å sende rette signaler og budskap til barna sine!

Mannen som gav meg gavekortet i dag gjorde ikke bare dagen min langt bedre, men jeg vet også at datteren hans kommer til å gå inn i klasserommet med et helt annet perspektiv på utdanning og lærere, og det er utrolig viktig!»

 

Når det kommer til skole og finansiering er Norge og USA ganske så ulike, men budskapet til denne læreren er like relevant uansett hvilket land man bor i! Hvis fordre viser barna sine at skole er viktig, så vil de skape et grunnlag som vil hjelpe barnas vilje til å lære – og det er nesten viktigst av alt!

Lærerens viktige budskap har blitt delt flere hundre tusen ganger på Facebook, så DEL gjerne du også slik at flere får høre det!