De 4 første guttene har endelig blitt reddet ut fra den Thailandske grotten!

195

Hele verden har ventet med hjertet i halsen mens de 12 guttene og fotballtreneren deres har vært fanget i grotten i Thailand – nå kommer endelig de gode nyhetene!

På søndag ble det satt igang en ny redningsaksjon i Tham Luang-grotten for å få de 12 guttene og treneren ut av grotten de har vært fanget i i over to uker. Nå bekrefter thailandske myndigheter at fire gutter er ute av grotten!

Guttene ble så fraktet rett til sykehus for å bli undersøkt og tatt vare på av helsepersonell og familiene sine.

 

Monsunregnet har holdt guttene fanget inne i grotten, og redningsmannskapet har jobbet dag og natt for å hindre at vannet stiger ytterligere inni grotten, samt prøvd å få mer oksygen og mat inn til dem.

Nå har det blitt satt igang en plan for å få resten av guttene ut, og en australsk lege har vært inne i grotten og har klarert samtlige for redningsaksjonen.

 

Den 25 år gamle treneren vil være sistemann ut, og han har tidligere beklaget til foreldrene i et brev.

«Til alle foreldrene vil jeg si at guttene fremdeles har det bra. Jeg lover å gjøre mitt beste for å ta vare på barna. Takk for den moralske støtten,» skrev han blant annet på lappen sammen med guttenes hilsener til foreldrene.

Treneren blir hedret for å ha delt ut sin egen mat til dem før de ble funnet, og for å holde de unge guttene rolige i en så traumatisk situasjon.

Nå håper vi at resten av guttene også kommer seg trygt ut av grotten og hjem til familiene sine! DEL hvis du er enig!