Badevaktene i Dyreparken har fått nok av late foreldre: «Vi er badevakter, ikke barnevakter!»

862

Badevaktene ved Dyreparken i Kristiansand har fått nok av foreldre som lar barna bade alene, og kommer nå med klar tale til de som ikke tar ansvar for sine barns liv.

Det kan skje den beste at man mister litt oversikten over barna er, og plutselig har de løpt sin vei for å leke eller utforske noe i det fjerne. Det å la barna løpe avgårde på egenhånd kan virke helt uskyldig, men kan dessverre få fatale konsekvenser om det skjer på feil sted.

De flinke badevaktene som er ansatt for å redde liv ved Dyreparken i Kristiansand jobber hver eneste dag med å holde over 4000 badegjester trygge. Mange av dem er barn – og altfor mange av disse løper rundt helt alene uten foreldrene sine.

Nå sier driftsleder Thomas Dahl ved Dyreparken at foreldrene legger altfor mye ansvar på badevaktene.

«Alle barn under 10 år må overvåkes av foreldrene. Det skjer daglig at vi plukker opp barn og må finne en forelder å snakke med,» sier han til Fædrelandsvennen, og legger til: «De liker ikke å bli irettesatt, noen er ydmyke, men mange skylder på barnet.»

Badevaktene blir overarbeidet, og havner i en svært vanskelig situasjon. En av livredderne forteller at når han finner et barn alene som ikke engang er svømmedyktig løper han for å finne foreldrene umiddelbart. Det er dyrebar tid en livredder IKKE skulle måtte bruke på å leke ufrivillig barnevakt!

Tom Rasmussen fra Aquarma bad forteller også om lignende tendenser blant foreldrene: «Vi finner ofte foreldre i boblebadet eller i Caféen som har latt barna sine på fire år bade alene. Da snakker jeg om barn som nesten ikke kan svømme, og det er skremmende.»

De oppfordrer nå alle foreldre til å følge reglene, og ikke la barn svømme alene om de ikke er svømmedyktige. Barn under 10-11-års alderen skal følges uansett.

«Nok er nok, vi er ikke barnevakter. Foreldrene må innse alvoret og forstå konsekvensene dette kan føre til.»

Dette burde jo være innlysende! Man kan forstå at foreldre også har lyst til å slappe av, men ikke på bekostning av liv og helse!

DEL dette viktige budskapet med vennene dine på Facebook hvis du også mener at livreddere ikke bør kaste bort tiden sin på å være barnevakter for late foreldre!