Den unge samiske mannen går inn på scenen: 1 minutt senere rører stemmen hans alle til TÅRER

1180

Jon Henrik Fjällgren er kanskje ikke et navn du har hørt før, men det skal vi snart forandre på! I 2014 deltok han i den svenske versjonen av Norske Talenter, «Talang Sverige», og trollbant ikke bare publikum, men en hel nasjon.

Jon Henrik ble adoptert fra Colombia av en samisk familie i Sverige da han var bare 3 måneder gammel. Han har vokst opp med reindrift, og jobber nå dagen lang med det selv. Men livet har absolutt ikke alltid vært lett:

«Jeg ble mobbet gjennom barndommen, og det fortsatte frem til jeg var 15 – 16 år. Kanskje det var fordi jeg var fra et annet land, eller at jeg var samisk og hadde reinsdyr,» forteller han før konkurransen.

 

Men ikke bare det. Han hadde også mistet sin beste venn Daniel for 4 år siden, noe som inspirerte ham til å lage en joik til ham – og det er nettopp den han synger foran dommerne.

Resultatet?

Publikum, dommere og TV-seere begynner blir rørt til tårer, og samtlige reiser seg for å gi ham en stående applaus når han er ferdig!

 

Jeg hørte dette for første gang for et par år siden, og det er fremdeles en av de fineste sangene jeg vet om. Man kan rett og slett ikke unngå å få gåsehud når man hører på den, og Jon Henrik har en helt magisk stemme som treffer langt inn i sjelen.

SE selv i videoen nedenfor (du kan gå til 2:36 i hvis du bare vil høre sangen), og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook for å hylle dette sjeldne talentet!