Farmor brukte ALLTID dette mot tørr hud og eksem: Jeg skjønte det ikke før jeg testet det selv!

160016

Jeg sliter ofte med vond og tørr hud på vinteren, og hendene mine ser alt annet enn pene ut på tross av at jeg har kjøpt dyre håndkremer av alle mulige slag…

Alle som sliter med tørr, sprukken hud og eksem vet at dette er vanskelig å bli kvitt, og kremer sprengfulle av kjemikalier ser noen ganger ut til å gjøre vondt verre. Men da minnet farmoren min meg på et knep som hun pleide å bruke: Hemmeligheten kommer fra gamle teoljebusker i Australia, og hjelper mot alle mulige hudproblemer som eksem, psoriasis og akne, samt andre plagsomme ting som insektbitt og fotsopp.

 

Her er 7 smarte bruksområder for Tea Tree olje som alle kan bruke:

1. Eksem og psoriasis

Denne eteriske oljen har sterke antiinflammatoriske egenskaper. Bland sammen noen dråper lavendelolje, Tea Tree olje og kokosolje, så kan du behandle eksem og psoriasis på en naturlig og effektiv måte.

 

2. Infeksjoner og sår

Oljen har antibakterielle egenskaper, og kan derfor være med på å lege sår og infeksjoner. Drypp noen dråper Tea Tree olje på problemområdet før du tar på plaster eller annen bandasje, og la det virke over natten. Oljen gjør også at huden helbredes raskere ved at den holder bakterier og infeksjoner unna.

 

3. Fotsopp

Fotsopp og neglsopp er utrolig irriterende, men kan lindres med Tea Tree olje. Stryk oljen regelmessig på neglene en måneds tid for å bekjempe neglsopp, og mot fotsopp blander du bare Tea Tree oljen med litt kokosolje og masserer blandingen inn i føttene før leggetid.

 

4. Akne

Tea Tree olje er mye brukt mot kviser og uren hud, og virker ved å drepe bakteriene i huden som forårsaker akne. Bland noen dråper med en god dose honning, gni blandingen over huden og skyll etter noen minutter. Snart vil forhåpentligvis resultatene bli synlige!

 

5. Hår og hodebunn

Du kan også lage din egen hjemmelagde sjampo med Tea Tree olje. Du kan enkelt bare dryppe noen dråper av oljen i din vanlige økologiske sjampo, eller så kan du lage din egen fra bunnen av med Tea Tree olje, aloe vera, kokosolje, og lavendelolje. Dette vil gjøre underverker for hår og hodebunn! Bare husk å skyll godt, ettersom at kokosolje kan få håret til å se fett ut om det ligger rester igjen. Bruk det gjerne som hårkur å la det virke over natten.

 

6. Deodorant

Hvis du reagerer på kjemikaliene i vanlige deodoranter eller bare vil prøve et mer naturlig alternativ, kan du med fordel prøve Tea Tree olje. Bland Tea Tree oljen med kokosolje og bikarbonat for en hjemmelaget og naturlig deodorant som hulder både lukt og svette unna!

 

7. På badet

Sist men ikke minst så er Tea Tree olje også effektiv mot bakterier og mugg som oftest samler seg på badet. Det eneste du trenger er Tea Tree olje og vann, så har du laget ditt eget naturlige rengjøringsmiddel!

 

Husk at du ALDRI må svelge Tea Tree olje, da dette kan være giftig, og noen kan være overfølsomme mot oljen, så det er best å prøve seg forsiktig frem i begynnelsen. Test litt på huden først, og om du tåler det er det bare til å prøve seg frem på denne mirakelkuren!

DEL gjerne disse smarte tipsene med vennene dine på Facebook slik at de også kan prøve dette smarte kjerringrådet!