De eldre damene glor på jenta med Downs syndrom. Da får 10 ord får mammaen til å briste i GRÅT:

2813

Det er alltid så hyggelig når man som foreldre endelig får tid til å tilbringe litt skikkelig kvalitetstid med barna. For Pam var dette noe hun hadde gledet seg til da hun tok med sine to barn ut en vakker sommerdag i fjor.

Tobarnsmammaen tok med døtrene sine på kafé, noe de ofte pleier å gjøre sammen. Men da de satt seg ned ved bordet, oppdaget Pam at to eldre kvinner som satt nær dem hvisket, pekte og glodde på dem.

«Det er en ganske vanlig hendelse for oss, ettersom at datteren min Sophia ble født med Downs syndrom,» skriver mammaen i et Facebook-innlegg.

Vanligvis pleier hun bare å ignorere blikkene, men akkurat i dag fikk hun nok: Kvinnene strakk på nakken for å stirre videre på datteren hennes, og hun lurte på om hun måtte si noe for å få dem til å stanse før lille Sophia ble forlegen.

«Men akkurat da kom det et par bort til meg og jeg tenkte: ‘Fantastisk. Flere mennesker som vil ta en nærmere titt!'» skriver hun.

Men paret hadde ikke kommet for å stirre på Sophia. Tvert imot. Mannen smilte og begynte samtalen med å håndhilse på lille Sophia, før han vendte seg til Pam og sa at han hadde en historie å dele med henne.

Mannen hadde tårer i øynene, og det var tydelig at han var dypt berørt av situasjonen. Mannen trakk pusten og fortalte om et nyhetsinnslag han hadde sett kvelden før.

Nyheten han siktet til var om en kvinne som hadde født et barn med an alvorlig funksjonshemning. Hun hadde stått der på TV og måttet forsvare hvorfor hun IKKE hadde tatt abort, til tross for at legene hadde anbefalt det.

«Han sa: ‘Poenget er at du aldri vet hvilket avtrykk et menneske kommer til å ha på verden. Man vet ikke hva et menneske har mulighet til om man ikke gir dem en mulighet,'» skriver Pam.

Da snudde mannen seg for å gå, men like før så snudde han seg rundt og uttalte ti ord som fikk tobarnsmammaen til å briste i gråt:

«Du er et vakkert menneske. Datteren din er vakker. Gratulerer!»

«Jeg begynte øyeblikkelig å gråte. Så der satt jeg, midt inne i en kafé og gråt i servietten min. Den mannen var den første fremmede som noensinne hadde gratulert meg for datteren min Sophias fødsel. Han var den første fremmede som så VERDIEN hennes. SKJØNNHETEN hennes,» skriver mammaen, og avslutter med:

«I en verden der det hviskes om min datters liv, der hun stirres på, så denne mannen hvor VIKTIG hun er.»

Denne historien er så viktig! Ikke bare setter den fokus på den ofte ubehagelige hverdagen til selv små barn som er litt annerledes, men den beviser også hvilken utrolig forskjell noen gode ord fra en fremmed kan gjøre!

DEL dette med vennene dine på Facebook hvis du også tror at én god handling kan utgjøre en forskjell!