12-åringen begår selvmord i garasjen: Når foreldrene finner brevet hans KNUSES hjertene deres

4040

Barndommen skal være en bekymringsløs tid, fylt av lek og læring, eventyr, omsorg, vennskap og trygghet. Men for 12-år gamle Andrew Leach var det stikk motsatt.

Det var storebroren som oppdaget Andrew i garasjen den 6. mars – da hadde 12-åringen gjort det mest tragiske som finnes. Han hadde tatt sitt eget liv.

 

Andrew hadde blitt mobbet lenge i barndommen, men tragisk nok så eskalerte det voldsomt etter at 12-åringen hadde fortalt klassekameratene sine at han kanskje var biseksuell.

Pappa Matt forteller at åpenheten hans om dette hadde forsterket mobbingen mot den modige sønnen hans, og mammaen forteller at Andrew ble kalt for «feit, stygg og verdiløs» av de andre barna på Southaven Middle School.

 

Det gikk faktisk så langt at Andrew fikk dødstrusler av andre elever på skolen, og en dag hadde de omringet ham inne på toalettet. «De sa til ham: ‘Vi skal drepe deg. Du kommer ikke ut herfra’. Slike ting sa de til ham,» forteller pappaen.

Gang på gang gikk foreldrene til skolen for å fortelle dem hva som foregikk, men ingen av lærerne klarte å stanse mobbingen. Til slutt fikk Andrew nok.

Storebroren hadde også blitt mobbet, og det var han som måtte gjøre det grusomme funnet i garasjen på tirsdagen den 6. mars i år. Hans 12 år gamle lillebror hadde hengt seg.

 

Mammaen forteller at de fant en lapp han hadde skrevet til familien, der han avslørte planene om å ta livet sitt. Etter hendelsen har mammaen flere ganger delt små hjerteskjærende fortellinger om sønnen sin, blant annet om hvor mye Andrew elsket å lage mat:

«Andy elsket å lage mat. Han var ikke alltid så flink til det, men han elsket det. Jeg kom hjem fra jobb (dette skjedde flere ganger) og på bordet sto det fremme en tallerken med noe han hadde laget. En gang var den skivet potet som var nesten rå, men han tenkte alltid på hva han kunne gjøre for meg, hjelpe meg med, og han elsket å gjøre små, fine ting for meg.»

Foreldrene hans har snakket ut i media etter sønnens død, og vil ønsker å kaste lys over farene med mobbing. Nå håper de bare at Andrews død ikke vil være forgjeves, og at flere står opp og kjemper imot mobbing.

«Vær så snill å del dette videre. Vi trenger flere mennesker som engasjerer seg i dette. Om barnet ditt blir mobbet, må du være der. Om du vet at at annet barn blir mobbet, må du være der. Om du har barn som vokser opp og begynner på skolen , må du være der. La oss være stemmen til Andy og prøve å gjøre en forskjell!!» skriver mammaen på Facebook.

Denne historien er tragisk nok ikke unik. Mobbing skjer i Norge hver eneste dag, og har flere ganger fått tragiske følger.

Skolen og foreldrene skal ta mobbing på alvor, og alle må jobbe sammen for at dette ikke skal skje igjen.

Skolen skal være et sted der barn lære i trygge omgivelser, ikke et helvete som man må kjempe seg gjennom hver dag. Hadde man ikke godtatt slik mobbende oppførsel på en arbeidsplass, skal man absolutt ikke godta det på skolen bare fordi «barn er barn» og «ikke vet bedre».

Hjelp foreldrene med å spre budskapet ved å DELE denne tragiske historien. Mobbing kan skje alle, på jobb, på skolen, i gata, på slektstreffet – men vi skal ALDRI la mobberne få vinne!