Fangene bryter seg ut av cella og styrter mot vakten: Nå HYLLES de for reaksjonen!

770

Er det noe vi har lært fra dokumentarer fra fengselssystemet i USA, så er det at livet bak murene der er langt hardere enn det man har i Norge.

Her kan de innsatte være alt fra mordere til folk som er tatt for å røyke hasj, og de blir plassert sammen noe som gjør at alle må oppføre seg langt tøffere enn det de kanskje egentlig er for å kunne overleve.

Men selv om vi gjerne har vokst opp med å tenke at fanger er farlige og ondskapsfulle, er det viktig å huske på at de er mennesker – og at bak draktene finnes det personer med drømmer, omsorg og omtanke for andre. Det er disse fangene i videoen nedenfor et perfekt eksempel på.

Gary Grimm jobber som fengselsvakt i Texas, og mens han passet på en gruppe innelåste fanger, skjedde det forferdelige: Han fikk et hjerteinfarkt.

Så snart fangene skjønte at den eldre mannen var i trøbbel, lagde de så mye bråk og leven at vaktene i flere rom ved siden av hørte dem, og kom løpende til stedet. Innen vaktene kom seg frem, hadde derimot fangene klart å bryte opp døren, og nærmet seg Gary som lå bevisstløs på bakken.

Fangene gikk så pent tilbake til cellen sin når vaktene ba dem om det, men sto å så bekymret på når ambulansepersonellet kom for å prøve å gjenopplive Gary.

Den eldre mannen overlevde heldigvis, og røres til tårer når han snakker om hendelsen: «Istedenfor å rømme, angripe meg, ta pistolen min å drepe meg eller ta gisler, så de på meg som et menneske, og hjalp til.»

SE Garys emosjonelle forklaring på hva som egentlig skjedde den dagen og se det dramatiske klippet fra overvåkningskameraet. DEL gjerne denne artikkelen hvis du også synes fangene gjorde helt riktig!