Den voldtatte 19-åringen følte seg fortapt og var redd for alt: Da fant hun hjelp i ULVENE

630

I dag er amerikanske Sarah Varley en strålende sunn, vakker og glad 28-åring, men det var ikke alltid slik. En fryktelig hendelse truet med å ødelegge hele resten av livet hennes, og hun måtte kjempe for å finne tilbake til seg selv.

Da Sarah var bare 19 år gammel ble hun utsatt for noe ingen person skulle måtte tåle: Hun ble voldtatt. Verdenen til den unge jenta ble revet bort fra henne, og hun følte seg redd hele tiden. Hun led av kraftig angst og hadde store panikkanfall.

Voldtekten fikk henne også til å utvikle en spiseforstyrrelse og på det minste veide den stakkars ungjenta bare 40 kilo. Hun spiser bare et par rosiner og valnøtter om dagen.

På denne vanskelige tiden vet ikke familien hennes lenger hva de skal gjøre. Sarah kan dø om hun ikke klarer å kjempe seg tilbake til livet igjen, og familien er svært bekymret for henne da hun skal reise for å besøke søskenbarna sine, som driver et ulvereservat for ulver og ulvehunder langt borte fra all sivilisasjon.

Lite vet de at det er nettopp denne reisen som skal snu livet hennes på hodet igjen. Denne gangen til det bedre.

Sarah forteller: «Da jeg kom dit var jeg redd for alt. Men en dag støtte jeg på en ulv da jeg var alene, og for første gang på lenge var det som tankene mine sluttet å spinne. Når man står ovenfor et rovdyr som kan skade en, fokuserer hjernen automatisk på den. Istedenfor å tenke på millioner av mulige farer, ble jeg fokusert på den ekte faren rett foran meg. Jeg var endelig tilbake i øyeblikket.»

Etter dette første møtet utvikler hun snart et nært bånd med ulvene på reservatet. De er sjenerte dyr, men de liker Sarah. Kanskje de til og med forstår henne bedre enn det mennesker gjør.

Hun tilbringer mer og mer tid sammen med ulvene, og hun lærer seg å kjenne på alle følelsene hun har prøvd å undertrykke så lenge. Hun mimrer: «Når jeg begynte å tilbringe mer tid med ulvene var det noen situasjoner som var helt på grensen, og jeg var ofte redd. Men på en måte så var det denne frykten som fikk meg til å tillate meg selv å føle ting igjen. Før så var jeg redd for hele verdenen min, men når jeg sto ovenfor en ulv, hadde jeg en konkret, håndfast frykt jeg kunne fokusere på.»

Når hun ser tilbake på den vanskelige tiden i dag, ser hun den som en helbredende periode: «Jeg tror respekten for dyrene hjalp meg en hel masse. De hjalp meg å få kontroll på den traumatiske hendelsen i livet mitt og hjalp meg bli bedre.»

Med det tette båndet hun knytter til ulveflokken klarer Sarah å få følelsene under kontroll igjen. Hun får mer selvtillit og begynner sakte men sikkert å få et mer naturlig forhold til mat og hennes egne tanker og følelser igjen.

Men ikke bare det: Ikke lenge etterpå møter Sarah en anen ulveelsker: Matthew Withem. De to forelsker seg og åpnet sitt eget reservat, der de nå har flere dusin dyr!

Nå nøler ikke Sarah med å lekeslåss og kose med de ville ulvene, og man kan ikke merke et eneste hint av frykt i henne!

Hun føler seg i dag fullstendig helbredet etter hendelsen, og kan elske og leve som hun vil. «Ingen kommer noen gang til å angripe meg igjen – jeg bor tross alt blant ulver!» sier hun smilende.

Voldtekt er en av de verste forbrytelsene noen kan bli utsatt for, og kan hjemsøke en person for resten av livet. Det er derfor utrolig viktig å sørge for at ofrene får god og fullstendig hjelp og støtte. Modige mennesker som Sarah hjelper andre ved å dele sine historier. Ved å fortelle om den traumatiske hendelsen bryter de stigmaet og skammen rundt voldtekt. Heldigvis fant Sarah tilbake til livet sitt, og takket være disse utrolifge rovdyrene har hun klart å finne kjærligheten: både til dyr og mennesker.

SE når Sarah leker med en ulvehund i videoen nedenfor, og DEL denne historien med vennene dine på Facebook for å berømme Sarah – hun har vist stort mot ved å dele sin historie, så la den bli hørt!