Denne skilpadden er over 184 år gammel og er sprek som få!

903

Denne store skilpadden fra Seychellene er det eldste land-dyret vi kjenner til i verden. Det er helt utrolig når man ser alt han har overlevd!

Skilpadden Jonathan var allerede voksen da han ble fraktet til Seychellene og øya St. Helena sammen med noen andre dyr. Dette var i 1882 da St. Helena var en britisk koloni.

Vi vet at han er svært gammel, men det er vanskelig å si med 100 prosent sikkerhet nøyaktig hvor mange år denne verdige og vise skapningen er. Han var allerede en stor mann da han ankom kolonien, og han må ha vært minst 50 år den gang!

 

Jonathan har alltid vært en stor attraksjon på øya, for både unge og gamle:

 

Nå, godt over 100 år siden bildene over ble tatt, elsker fremdeles barn (og voksne!) å ta bilder sammen med ham. I bildet under får han kos og oppmerksomhet av noen av bestevennene sine på øya.

Jonathan er fremdeles frisk og rask, og bor sammen med tre yngre kvinnelige skilpadder!

Det er utrolig å tenke på alt som har skjedd i verdenshistorien siden Jonathan først så dagens lys en gang på 1800-tallet…

Jeg kunne virkelig ønske at dyr kunne snakke! DEL denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også kunne tenke deg å høre på livshistorien til denne vise, gamle skilpadden!