Veterinæren får beskjed om å avlive hunden. Det han gjør istedenfor redder LIVET hans!

857

Hunden Deebo hadde ikke hatt mye flaks gjennom sine korte fem års levetid, og matmoren hans ville nå avlive ham, heller enn å betale utgiftene for behandlingene han trengte. Det kunne ikke veterinæren gå med på.

Veterinæren Eric Setzer eier dyreklinikken Lesslie Animal Hospital i Rock Hill, South Carolina i USA, og ble veterinær for å hjelpe dyr – ikke for å ta livet av dem når de ble «for dyre» eller «for vanskelige» å ta hånd om.

«Vi fikk en telefon om at en hund som hadde en svulst i ansiktet skulle avlives. Han var bare 5 år, noe som fanget oppmerksomheten min fordi hunder sjeldent blir avlivet så unge,» forteller Eric.

Men når hunden Deebo kom til klinikken hans, kunne den erfarne veterinæren med en gang se at hunden trengte hjelp. Han var avmagret, hadde et hudproblem, og infeksjoner i begge ørene. Han hadde ingen svulst, og alle helseplagene hans kunne kureres!

Eric fortalte denne gladnyheten til eieren, men hun nektet å forandre mening. Hun ville avlive hunden likevel.

«Jeg gav henne informasjon om hva behandlingen ville koste. Hun svarte at hun ikke hadde råd til det, og ville fremdeles avlive ham.» Forteller han, og fortsetter: «Det var da jeg bestemte meg for å ta inn Deebo likevel, og finne et nytt, godt hjem til ham.»

Veterinæren satte i gang med å kontakte lokale dyrevernsgrupper, og snart svarte Carolina Big Hearts Big Barks Rescue: De skulle hjelpe til med å betale for behandlingene Deebo trengte, samt finne en ny, kjærlig familie til ham!

Men først trengte Deebo behandling. Han ble på klinikken til Eric i nesten tre uker, og de to utviklet et tett bånd.

«Han er en skikkelig lat hund,» forteller Eric. «Han tusler bort til deg, og du skjønner øyeblikkelig at han vil bli kost og kjælet med.Han lente seg alltid mot meg, og han var bare utrolig søt.»

Deebo kommer til å bo på klinikken i noen uker til, bare til han er helt klar til å bli adoptert. «Deebo vil virkelig passe perfekt inn i enhver familie,» forteller Suzanne Blocker, visepresidenten av Carolina Big Hearts Big Barks Rescue.

«Han er vennlig mot andre hunder, bryr seg ikke om katter og er en skikkelig kose-hund. Han tror han er liten nok til å sitte på fanget!»

Nå har veterinæren noen viktige råd til (fremtidige) dyreeiere og dyreinteresserte: «Hvis du vil bli en dyreeier, sørg for at du har nok penger til nødssituasjoner. Eieren til Deebo hadde tre kjæledyr. Hadde hun bare hatt én, hadde hun kanskje klart å betale for behandlingen.»

Så utrolig bra at noen veterinærer, sånn som Eric, strekker seg langt utover det de egentlig trenger i jobben sin. På grunn av ham har Deebo blitt helt frisk, og kan nå nyte livet (og en lang fremtid) med sin nye familie!

DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også er glad for at Deebo fikk beholde livet!