Tollerne fant fugler stappet inn i TOMFLASKER: Skulle selges for 8700 kr per stykk!

252

Det er et velkjent faktum at et dyreliv ikke betyr en dritt for krypskyttere og dyreplagere. Disse personene ser kun på dyr som noe som kan skaffe dem penger – enten ved å selge levende eksotiske dyr til utlandet, eller kutte av dem det som kan selges. Men oppdagelsen som de indonesiske tollerne gjorde nylig tar dette dyreplageriet til et helt nytt nivå:

Tollerne kunne nesten ikke tro sine egne øyne da de så hva som fylte de gamle plastflaskene de beslagla på flyplassen nylig. Mangfoldige sjeldne kakaduer hadde blitt plassert i flaskene for videre salg, og prislappen per stykk var på 8700 kr. Men dette er bare toppen på isfjellet.

Det antas at dyr blir solgt ulovlig for omkring 20 BILLIONER euro årlig! Denne grusomme og ulovlige handelen av sjeldne og eksotiske dyr forårsaker ikke bare lidelse for dyrene, men har også store konsekvenser for naturen og miljøet de blir tatt fra.

Det antas at i mange tilfeller så er det mafiaen som står bak dette, slik som i tilfellet med disse fuglene i Indonesia. For disse kriminelle er  handelen av eksotiske dyr nesten blitt like lukrativt som narkotika- og menneskehandel.

På grunn av disse umenneskene blir sjeldne dyr tatt fra de trygge områdene sine, og dette kan føre til at artene blir utryddet. Dette vet mafiaen og krypskytterne godt, så de prøver ofte selv å tvinge dyrene til å formere seg (bare slik at de kan selge flere), eller blander en sjelden art med en annen – i håp om å få enda mer penger for disse unike blandingene.

Og det svarte markedet har eksplodert – eksotiske dyr selger som bare det, noe som gjør at stadig flere dyr havner der. En konsekvens er at grådige mennesker da prøver å sende dyrene billigst mulig uten at de blir oppdaget – slik som ble forsøkt med disse fuglene.

Selv om denne typen fuglehandel enda for det meste er begrenset til Øst-Asia, er det bare et tidsspørsmål før fugler fra våre egne områder kan bli et mål, slik som USA har opplevd med sin nasjonalfugl.

Disse fuglene ble heldigvis oppdaget, men de dystre tallene opplyser oss om at dette er unntaket og ikke regelen – de fleste kommer seg aldri hjem igjen.

Dette må slås hardt ned på – ingen dyr fortjener å lide slik! DEL denne artikkelen for å opplyse andre om denne grusomme dyrehandelen. Bare ved å kaste lys på situasjonen kan vi stanse disse monstrene!