Mammaen forventer katastrofe når sønnen med autisme ikke vil klippe seg. 5 min senere MÅPER hun

1042

6 år gamle Wyatt har autisme og har frisørskrekk. Men denne gangen skulle det gå litt annerledes.

Grunnen til frisørskrekken er at han er både hypo- og hypersensitiv, som betyr at noen ganger så kjenner han ikke smerte i det hele tatt, mens andre ganger får han ufattelig vondt av at noen bare tar han i håret.

Nylig måtte mammaen Fauve Lafrenière ta ham med for å klippet håret igjen, og hun valgte seg ut en liten herrefrisørsalong i Rouyn-Noranda i Canada. Der ble hun møtt av barbereren Franz Jacobs, og Wyatt så ut til å beholde roen.

Det varte ikke lenge.

Snart skjøv han seg ut av stolen og la seg ned på gulvet. Mammaen trodde nå at også dette frisørbesøket kom til å ende i tårer og skuffelse, men Franz visste nøyaktig hva han skulle gjøre.

For det er nemlig slik: Om man bare har et åpent sinn og omtanke for andre, så går det meste. Og før mammaen rakk å reagere, hadde Franz like gjerne lagt seg ned ved siden av 6-åringen – og fortsatte å klippe ham der han følte seg mer komfortabel.

Dette gikk dypt innpå mammaen:

«Det var virkelig bare som om en tyngde forsvant fra skuldrene mine. Frisører pleier vanligvis å få panikk så snart Wyatt kommer inn dørene, så det var utrolig godt å møte Franz,» forteller hun rørt.

I et innlegg på Facebook skriver Franz dette (oversatt nedenfor bildet):

«Barbershopen min ligger i en gammel gruveby ved navn Rouyn-Noranda i nordre Canada. Jeg åpnet den fordi det ikke fantes noen andre barbershops her, bare hårsalonger, som er helt annerledes. 

Wyatt dukket op pmed mammaen sin den første uken jeg hadde åpnet. Han var mitt første barn med spesielle behov. Jeg fant ut hvordan jeg skulle jobbe med ham ved å gå ned på hans nivå. 

Disse øyeblikkene er svært spesielle for meg. Jeg er svært stolt av å være en barberer, og samfunnet her er utrolig støttende til både meg og bedriften min. Folk kjører i 4 timer for å klippe håret sitt her. 

Vi begynner vanligvis med å spise en bit godteri, og går rundt om i lokalet og ser på alt som henger på veggene. Det er fullpakket av gaver fra kunder. 

Vi kan også sette på litt musikk under hårklippen. Jeg tar vanligvis ikke kontroll over hårklippen, men følger barnas ledetråd. Det tar meg over en time å klippe håret til et barn med spesielle behov. Det er verdt hvert eneste minutt.»

Etter dette første besøket har Wyatt og Franz blitt ordentlig gode venner, og Wyatt vil alltid klippe seg der. Nå hylles Franz av tusenvis på sosiale medier for sin tålmodighet og forståelse.

SE videoen nedenfor, og DEL gjerne denne historien med vennene dine hvis du også synes at mennesker som Franz gjør livet litt lettere for barn med spesielle behov – som tross alt kanskje er de som trenger det mest!