De nektet å sende foreldrene sine på gamlehjem. Istedenfor bygger han DETTE:

502

Når våre foreldre og besteforeldre begynner å bli gamle, ønsker vi selvfølgelig at de skal få ha en god og verdig hverdag.

Gamlehjem eller pleiehjem er ofte alternativet, men selv om det finnes mange fantastiske slike hjem, hører vi dessverre også ofte om det motsatte. Noen steder får ikke våre kjære den pleien og omtanken de fortjener, og er ikke tilrettelagt for deres personlige behov.

Det var det som bekymret den amerikanske legen Kenneth Dupin – og da kom han på en genial idé!

Alternativet hans gjør det slik at de eldre fortsatt kan beholde friheten og selvstendigheten sin, men være nære familien som også kan hjelpe om noe skulle skje.

Kenneth begynte nylig å designe og bygge noe han kaller «Granny Pods». Disse små hjemmene har alt man trenger for å leve enkelt og komfortabelt.

Disse kan lett plasseres i hagen, og på denne måten får man en perfekt kombinasjon av frihet, familie og hjelp når man trenger det.

Husene er rullestoltilpassede, og elektrisitet og vann kobles til fra hovedhuset.

 

Men innsiden da? Vel, bare se selv: Koselig og luftig!

 

En annen smart detalj: Det finnes webkameraer installert (nede ved gulvet) slik at familien øyeblikkelig får oversikt om noen faller eller blir dårlig.

 

Her finner du selvfølgelig også et enkelt kjøkken med alt man skulle trenge i hverdagen – så kan man alltids spise flottere middager med familien i hovedhuset!

 

Hjemmene inkluderer også alt man skulle trenge av førstehjelpsutstyr, slik at man har alt man trenger for hånd om noe skulle skje.

 

Badet er også handikaptilpasset.

 

Dusjen er svært romslig, og har sitteplasser og håndtak.

 

Sengen kan heves og senkes – dette gjør definitivt hverdagen enklere for de eldre!

 

Hjemmekoselig? Absolutt!

Jeg synes dette er en fantastisk idé! Dette kan gi våre eldre både komforten og tryggheten de trenger, samtidig som det lar dem være selvstendige og ha kontroll over sitt eget liv.

DEL om du også synes dette var en god idé, og gjerne kunne tenke deg å se disse hjemmene i Norge også!