Løven ble plaget på sirkuset i 13 år. Nå får den kjenne gress under potene for FØRSTE gang!

228

Dessverre er det slik selv i dag at ville dyr blir fanget og brukt på sirkuser rundt om i hele verden. Der blir de ofte hele livet, uten å noen gang få oppleve friheten de trenger.

Disse bildene fra Brasil viser det utrolige tilfellet av løven Will som ble reddet, og som for første gang får kjenne jord og gress under potene.

Før han ble reddet og fraktet til reservatet Rancho dos Gnomos Santuário hadde han tilbrakt 13 år med et omreisende sirkus. Han hadde bodd i et trangt bur hele denne tiden, og selv frisk luft var ukjent for den stakkars løven.

Bare sekunder etter at Will blir sluppet løs i det store området i reservatet forandrer han ser helt: Den gamle, slitne løven blir plutselig ung og leken som en unge!

Lykkelig løper han rundt på gresset, og bruker lang tid på å bare kjenne på jorden under potene.

Dette fant sted i 2006, og var begynnelsen på et lykkelig liv for Will. Han opplevde 5 år på reservatet med frihet, frisk luft og alt han kunne ønske seg før han døde. Endelig fikk han oppleve hvordan det var å være en løve – og leve som en konge.

«Han hadde fem år med sinnsro før han døde. Han fikk muligheten til å bli kjent med andre løver. Han elsket å ligge i gresset å se opp på himmelen. Han var en veldig lykkelig løve,» forteller mannen bak reservatet, Marcos Pompe.

Det er grusomt at mennesker utnytter ville dyr for egen fortjeneste. Dyreplageri er dessverre en del av sirkuslivet for mange av disse ville dyrene, og vi håper at det vil bli en slutt på det snarest – løver hører ikke hjemme i bur.

SE den fine og rørende videoen nedenfor av Will, og DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook!