Fotografen finner et forlatt hus i skogen. Når hun åpner døren får hun sitt livs SJOKK!

448

Leslie David har en brennende interesse for fotografering, og sier aldri nei til nye eventyr og overraskelser. Men på denne dagen skulle hun komme over noe helt utenom det vanlige.

Leslie hadde dratt ut for å fotografere forlatte gamle hus i hjembyen Ontario, Canada, og langt ute i skogen fant hun et falleferdig hus.

Området rundt huset var overgrodd av ugress, og når hun tok seg inn i huset fant hun noe som skulle forandre livet hennes for alltid.

Det hun fant? Lawrence.

Det bodde faktisk en gammel mann i huset, og Leslie skriver:

«Han har det vanskelig og tilbringer det meste av tiden sin inne i huset. Alene. Han har mistet sitt høyre øye, og har grå stær i det venstre. Men til og med når han traff på en fremmed, som i praksis brøt seg inn i privatlivet hans, var han ingenting annet enn snill og hyggelig. Han lot meg til og med ta bilder som jeg vil holde nær hjertet for alltid. Sjelen hans er så vakker og jeg har tenkt å besøke ham flere ganger.»

Leslie satt å pratet med Lawrence lenge, og før hun gikk takket hun ham for gjestfriheten og lovet å besøke ham igjen.

Noen dager senere kom Leslie tilbake igjen – denne gangen hadde hun tatt med seg masse mat og drikke. De to vennene satt sammen i tre timer denne gangen i det falleferdige huset, og spiste, lo og pratet. Hun fikk høre om livet hans – både på godt og vondt.

«Hav er virkelig verdens snilleste. Hjertet mitt smelter. Jeg håper at jeg iløpet av sommeren klarer å rydde litt rot og annet fra huset, slik at han kan få tilbake litt av det hjemmet som han engang hadde.»

Gjennom den neste tiden var Leslie stadig på plass med mer mat, slik at Lawrence skulle få i seg næring. Selv hadde han gitt opp. Det var faktisk så ille at Lawrence ikke engang orket å oppsøke hjelp når han fikk slag. Men møtet med Leslie forandret livet hans. Han fant igjen viljen til å leve.

Leslie på sin side skjønte at det ville gjøre underverker for ham å få et godt hjem å bo i. Hun startet et enormt renoveringsprosjekt sammen med noen venner og andre frivillige. Hun visste at Lawrence ikke hadde lenge igjen å leve, og ville at hans siste tid på jorden skulle være fylt av kjærlighet og glede.

«Han har snakket med meg om hvordan han vil ha begravelsen sin, og han vil at jeg skal være der. Jeg lovte ham det. Han fortalte noe til meg som jeg alltid kommer til å bære med meg. Han sa at den dagen jeg dukket opp var den beste i livet hans. Jeg skjønner hvordan han har det. Den beste dagen i mitt liv var når jeg traff ham. Han gav meg muligheten til å virkelig forandre noens liv. Å gjøre noen for en annen uten å ville ha noe igjen for det. Det er en uvanlig mulighet, og jeg er glad for at jeg tok den sjansen.»

Etter at huset hans var ferdig, fortsatte de å møtes og prate sammen. Men snart ble helsen til Lawrence verre, og det ble svært vanskelig å bo alene – selv med Leslie som besøkte så ofte hun kunne.

Da bestemte Leslie seg for å gjøre enda en god gjerning for Lawrence – hun hjalp ham med å få plass på et eldrehjem, hvor han kunne bo den siste tiden av livet sitt på best mulig måte. Leslie besøker ham enda, og tar ofte med yndlingsmaten hans og tar med hunden sin.

Lawrence elsker sitt nye hjem og vet at hadde det ikke vært for Leslie, så hadde han fremdeles bodd alene i det falleferdige hjemmet sitt – uten en sjel som tenkte på ham.

Men Leslie vil ikke ha noe for sine gode gjerninger. Alt hun ville var å dele historien deres slik at flere kan bli inspirert til å hjelpe andre når de får muligheten:

«Jeg forteller dette i håp om å inspirere minst én person til å ta kontakt med en person som kanskje trenger det. Alle eldre mennesker er fremdeles fulle av liv og jeg er så takknemlig for at jeg fikk møte en av dem.»

DEL denne fine historien med vennene dine på Facebook for å hjelpe Leslie med å spre dette viktige budskapet!