Flyvertinnen ser «hjelp meg» skrevet på flytoalettet. Uker senere hører hun DISSE 7 ordene over telefonen:

68588

For meg betyr fly frihet, kos og ferie. Man slapper av, og nyter at man kan dra på ferie til et annet land – man reiser med familie og venner, og stemningen er som regel på topp. Men slik var det ikke for tenåringsjenta på denne flyreisen.

Sheila Frederick er flyvertinne og arbeider for Alaskan Airlines. På en helt vanlig ruteflyvning oppdaget hun noe som skulle forandre livet hennes for alltid.

Sheila la merke til noe hun syntes var merkelig. En velkledd mann reise med en ung, blond tenåringsjente på kanskje 14-15 år ikledd gamle og rynkete klær. Hun kikket opp når Sheila gikk forbi, og Sheila fikk frysninger – blikket hennes boret seg inn i sjelen hennes.

Sheila følte at noe var galt, og når hun prøvde å snakke med mannen ble han direkte uhyggelig. Da kom Sheila på en idé som skulle redde livet til tenåringsjenta: Hun etterlot en penn og papir på toalettet, og mimet til jenta at hun skulle unnskylde seg og gå inn dit.

Jenta fulgte instruksene hennes, og når Sheila gikk inn på toalettet etter henne så hun at jenta hadde skrevet noe: «Hjelp meg.»

Sheila reagerte lynraskt og diskret. Hun gikk inn til piloten og ba ham tilkalle politiet for å få dem til å møte dem når de landet i San Francisco.

Vel fremme tok politiet med mannen og jenta til avhør, der de oppdaget den forferdelige sannheten: Hun var blitt utsatt for menneskesmugling, og hadde blitt kidnappet to måneder tidligere.

Nancy Rivard, en tidligere flyvertinne, startet opp organisasjonen Airline Ambassadors International etter hendelsen. Målet med organisasjonen er å gi flyvertinner og -verter trening i å oppdage personer som har blitt offer for menneskehandel. De arbeider nå tett med USAs toll- og grensepoliti for å motvirke menneskehandel.

Sheila ble naturligvis med i organisasjonen, og forteller: «Det finnes så mange tegn om man bare er litt oppmerksom!»

Noen uker etter hendelsen fikk Sheila en telefon – det var et ukjent nummer, men hun skjønte straks hvem det var når hun hørte de 7 ordene: «Tusen takk for at du reddet meg.»

Jenta ringte henne for å takke henne – hun trodde ikke hun ville ha vært i livet uten Sheilas hjelp. Hun fortalte henne at hun nå gikk i terapi for å bearbeide de fryktelige månedene med menneskehandlerne.

Hun og Sheila holder fortsatt kontakten den dag i dag.

Menneskehandlere bruker selger barn, unge og voksne som arbeidskraft, soldater, sex slaver, eller tvinger dem til å stjele, tigge, prostituere seg, eller smugle narkotika. FN forteller at rundt 1,2 millioner barn blir utsatt for menneskehandel hvert eneste år – dette kan vi ikke godta.

DEL denne viktige historien med vennene dine på Facebook, slik at alle kan være mer oppmerksomme på dette globale problemet!