Bilen kjører i full fart mot hestene og skremmer dem. Videoen får hele nettet til å RASE!

1418

Anna Svensson fra Sverige har fått nok av bilister som ikke viser hensyn til andre i trafikken, og tok med seg GoPro-kameraet sitt på rideturen. Det hun filmet denne dagen har nå fått over en halv million mennesker til å se rødt!

Anna var ute på ridetur med to venner, og det var en helt vanlig dag. I videoen ser vi at mens noen bilister sakker farten og kjører forsiktig forbi hestene og rytterne deres, så er det andre som ikke viser hensyn i det hele tatt.

Rytterne sørger for at hestene er helt ute i veikanten, og Anna selv har på seg en neon-gul refleksvest, slik at alle skulle se dem.

«Jeg satt på en unghest som ikke er så vandt med trafikk, og hadde på meg en refleksvest som sa akkurat det: ‘Trener opp unghest. REDD’ står det på den,» forteller Anna, og legger til at vesten skulle få bilister til å sakke ned farten og ta hensyn, slik at hesten ikke ble skremt og skadet seg selv eller andre.

Men få så ut til å respektere dette.

Det som virkelig skremte både hester og ryttere var bilisten som suste forbi dem i 70 km/t. Og dette til tross for at Anna og vennene hennes prøver å gi tegn til føreren om å sakke ned farten før han når dem.

«Jeg vinket tydelig med hånden for at de skulle senke hastigheten, men føreren brydde seg ikke. Da fortsetter føreren å kjøre, og vifter til meg at jeg skal flytte meg derfra. Når jeg gjør det kickstarter de bilen og kjører fort fra oss slik at hestene ble livredde,» sier Anna.

Problemet med dette er at ulykker fort kan skje når hen hest på 4-500 kg blir skremt.

«Jeg ble livredd. Enten kunne føreren ha fått 400 kg inn gjennom frontruta eller så kunne jeg ha fått den vekten over meg. Jeg vet jo hvilke risikoer som finnes.»

Nedenfor kan du se videoen fra hendelsen. Dette kunne lett ha blitt en dødsulykke, da man ikke kan forutse hvordan hester vil reagere når de blir paniske.

SE videoen, og DEL dette med vennene dine på Facebook hvis du også synes at alle må ta hensyn til hverandre i trafikken!