Norske Lotte ble hånet på stranden for sin stomipose. Nå HYLLES hun på nettet for motet sitt!

533

Den norske jenta fra Mogreina opererte stomi og fikk utlagt tarm på magen for et år siden. Nå i sommer ville hun ut å sole seg litt i bikini for første gang siden operasjonen – da ble hun bedt om å kle på seg.

Lotte Grønbekk Elli er 25 år og har utlagt tarm. Det er Romerikes blad og Lotte selv som skriver om den ubehagelige hendelsen som fant sted for noen dager siden, da hun opplevde å få ekle og sårende kommentarer på stranda i Hønefoss.

bloggen sin skriver hun:

«Jeg tok sjansen på å gå i bikini etter at jeg ble stomi operert og det gikk dårlig…

Jeg skulle bare gå på stranden med familien min, jeg lå å solte meg for å få litt farge på denne kroppen! Jeg bestemte meg for å endelig gå i bikini for første gang etter jeg fikk stomi, da jeg hadde rast ned i vekt og er såpass fornøyd at jeg ville gå i min helt nye bikini. (…)

Helt til jeg hørte at jeg måtte kle på meg fordi det var ekkelt for menneskeheten på denne stranden å se på avføring. Jeg ble så rystet at jeg ikke klarte å svare og derfor sa jeg ingenting. Posen min syntes bare litt og jeg ble skikkelig lei meg og såret der og da…»

Etterpå ba personen henne om å dekke seg til med klær, og 25-åringen var redd for at hun skulle få kommentarer på kroppen sin også. Etter å ha gått ned hele 15 kg følte hun seg selvsikker i den nye bikinien, men med disse kommentarene og kritiske blikkene falmet plutselig selvtilliten igjen…

Men Lotte lar seg ikke knekke så lett! På bloggen sin ønsker hun å informere leserne sine om dette tabubelagte temaet, og skriver:

«Jeg lar ikke et menneske ødelegge for min selvtillit og mot til å gå i bikini – fordi jeg har like mye rett til å gå i bikini selv om jeg har utlagt tarm!»

Vi er helt enige med Lotte! Alle kropper har like mye rett til å gå i bikini på stranden, og vi vil heller be de som ikke liker det de ser om å gå videre. På bloggen sin har kommentarfeltet blitt bombardert av støttemeldinger fra mennesker i alle aldre, og nå har også svenske og danske medier begynt å spre historien til denne flotte, modige jenta!

Også stortingspolitikeren Abid Q. Raja har sendt støttemeldinger, som du kan se bilde av under:

Vi stiller oss i rekken av de som hyller motet til Lotte, og gjerne DEL denne historien hvis du gjør det du også!