Bildene fra Portugal viser hvorfor vi aldri bør slutte å HYLLE våre brannmenn!

469

Portugal står nå ovenfor den verste tragedien landet har sett på flere år. Katastrofale branner har hittil tatt livet av over 60 mennesker og skadet nesten like mange.

Disse tallene ville derimot ha vært langt høyere om ikke brannvesenet hadde gått til fryktløst motangrep mot brannen.

«Brannmennene har gjort alt de kan. Flere av dem har blitt alvorlig skadet,» forteller statsminister Antonio Costa.

Men til tross for brannvesenets heroiske innsats for å hindre at flammene sprer seg videre, så har brannen klart å sluke alt i sin vei flere steder. Nå spres et bilde av brannmennene seg over hele verden, og viser deres utrøttelige arbeid i kampen mot flammene.

Bildet viser hvordan de utslitte portugisiske brannmennene ligger utslitt på bakken etter å ha arbeidet med den grusomme brannen i Pedrógão Grande.

«Etter en hel dag og eg hel natts arbeide tok vi en pause og hvilte i 25 minutter ved elven. Som dere kan se er luften tett av røyk,» skriver brannmannen Pedro Bras som tok bildet av kollegene sine og publiserte det på Facebook.

Etter at bildet ble publisert har reaksjonene ikke latt vente på seg, og mange ønsker å uttrykke sin takknemlighet og støtte:

«Fotballspillere tjener millioner av euro og bor på 5-stjernes hoteller. Brannmennene våre risikerer livene sine for å redde andres eiendommer og liv. Og de sover på bakken. For noen helter!» skriver en person.

Hele 1700 brannmenn jobber nå natt og dag for å få brannen under kontroll før den krever flere liv.

DEL denne artikkelen med vennene dine på Facebook for å belyse brannmennenes heroiske innsats, og for å vise dem takknemligheten de så absolutt fortjener!