Det eldre ekteparet har bare dager igjen å leve. Da gjør sykepleierne DETTE:

917

For meg er det få ting som får meg til å tro på ekte kjærlighet som et gammelt par som holder i hendene. De har kanskje vært sammen hele livet, eller kanskje de har funnet kjærligheten på ny – lenge etter at de trodde de var «ferdige» med slikt.

Og historien om Bert og Beatrice Whitehead fyller nå tusenvis av hjerter over hele verden med håp og varme.

Bert og Beatrice Whitehead har nemlig vært gift i hele 67 år, og har knapt tilbrakt en dag fra hverandre siden de møttes, skriver The Bolton News.

Men tragedien rammet paret for fullt i april 2017: Beatrice ble innlagt på sykehuset Royal Bolton Hospital på grunn av benkreft.

Noen uker senere ble også Bert innlagt – helsen hans hadde forverret seg på kort tid, og han var svært dårlig.

Men på sykehuset ble de plassert på forskjellige avdelinger, og fikk nesten ikke se hverandre. Bert kunne kun besøke kona si om familien tok ham med i rullestol.

Men så gjorde sykehuspersonalet et unntak for det gamle ekteparet. Stephen Hall, svigersønnen deres, forteller at Bert og Beatrice ble flyttet til samme rom slik at de kunne få være sammen.

«Det er hjerteskjærende,» forteller Stephen Hall til Bolton News. «Det er et team i rommet som gir henne palliativ omsorg. Men når de satte sengene sammen så jeg Bert lyse opp med et stort smil om munnen. Det var et svært rørende øyeblikk. Sykepleierne har vært helt fantastiske. De har gjort alt de kunne. Vi ønsker å takke dem alle.»

Dessverre har Beatrice bare dager igjen å leve. Hun var bare 15 år da hun og Bert møttes, og de giftet seg i 1950, da Bert kom hjem fra sin tjeneste i militæret. Sammen har de tre barn, seks barnebarn, og fem oldebarn.

I forbindelse med dette har Royal Bolton Hospital gitt følgende uttalelse:

«Vi prøver alltid å gjøre alt vi kan for å støtte pasienter og deres pårørende når en person nærmer seg slutten på livet. Vi vet hvor mye de små tingene i livet betyr, og derfor prøver vi alltid å gjøre alt i vår makt i disse tilfellene. Personalet vårt skjønte hvor viktig det var for Bert Whitehead å være sammen med sin kone i denne vanskelige tiden, og derfor gjorde vi noen unntak på avdelingen slik at de kunne få sitt eget rom – hvor de kunne være sammen.

Siden det har Bert Whitehead vært ved sin kones side.»

Sjeldent har talemåten ’til døden skiller oss ad’ stemt like godt.

Jeg syntes det var helt rett av sykehuspersonalet å lette litt på reglene for disse to, som bare ville nyte den siste tiden sin sammen.

Del denne historien med vennene dine på Facebook om du er enig!