16. juli 2024

Prins Williams hjerteskjærende løfte til mamma Diana. 1 år senere skjer det UTENKELIGE

Skilsmisser er en svært tøff og emosjonell prosess for alle par. Men når det er Englands fremtidige konge og hans kone som skilles, blir det med én gang langt mer komplisert og smertefullt.

Prins William var bare 14 år da foreldrene, Charles og Diana, skilte seg i 1996. Men faktisk så hadde de to gått fra hverandre allerede i 1992, og de fire neste årene var det vondt for alle de involverte å vente på at skilsmissen skulle gå gjennom.

Kongeparets kalde forhold hadde lenge vært kjent, og en rekke skandaler fulgte dem i årevis.

Men en av de største kampene mellom de to partene var om Diana skulle få beholde sin kongelige tittel eller ikke.

Dianas tittel var Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen av Wales, og det var Charles selv som kjempet for at hun skulle bli fratatt tittelen når de skiltes. Men Diana var fremdeles moren til Englands tronarving – William.

Til slutt fikk Diana delvis beholde tittelen som prinsessen av Wales, men hun måtte signere en kontrakt som gikk ut på at hun aldri skulle si et ord om skilsmissen.

Tapet av den kongelige tittelen var et tøft slag for Diana, som følte at dette ytterligere økte avstanden mellom henne og kongefamilien. Nå måtte hun plutselig vise den ytterste respekt for alle kongelige familiemedlemmer, og var også tvunget til å neie i nærværet av alle kongelige personer, inkludert hennes egne to sønner.

Men prins William så hvor dårlig moren hans ble behandlet. Ifølge Paul Burrell (se bildet nedenfor), Dianas tidligere butler, lovet William å gjenopprette sin mors tittel så snart han fikk muligheten. I boken «A Royal Duty» fra 2004, skriver Burrell om den hjertevarmende og bittersøte hendelsen:

Kort tid etter at Diana hadde blitt fratatt sin kongelige tittel, la prins William armene rundt henne og hvisket noen oppmuntrende ord til sin elskede mor:

«Ikke vær redd, mamma, jeg skal gi deg alt tilbake den dagen jeg blir konge.»

Men bare ett år senere omkom Diana i en tragisk bilulykke i Pont d’Alma-tunnelen i Paris.

Både prins William og prins Harry har nylig gått ut med hvor mye morens tidlige bortgang har påvirket dem i etterkant, og hvor stort savnet etter henne er, selv etter så mange år.

Men i begynnelsen av 2017 besøkte William barn og familier på et sykehus, der han ville hjelpe de etterlatte.

«Jeg savner min mor hver dag,» forteller prinsen til en 14 år gammel gutt som sørget over å nettopp ha mistet sin egen mor. «Og det er 20 år etter at hun døde,» fortsetter han.

Men han gav også håp til gutten: «Tiden gjør det lettere, men smerten forsvinner aldri. Prøv å bearbeide og snakke gjennom følelsene dine. Det er nøkkelen til å helbredes,» sier William.

Selv om William aldri fikk oppfylt løftet han gav henne, er jeg sikker på at mamma Diana er svært stolt når hun ser hvilken utrolig viktig jobb sønnene hennes gjør i dag. Akkurat som Diana er de begge svært engasjerte i hjelpearbeid rettet mot syke, skadde, og underprivilegerte.

Både William og Harry hedrer sin mors minne ved å vise omtanke og medfølelse for mennesker både i Storbritannia og resten av verden. Og jeg tror at sønnene hennes har gitt henne den eneste tittelen hun bryr seg om: Stolt Mamma.

LIK og DEL dette om du også tror at Diana er stolt av guttene sine!