IKKE kast teposene dine! Her er 10 grunner til hvorfor du bør grave dem ned istedenfor!

4171

En deilig kopp te fikser det meste, og det finnes få ting som er koseligere enn å sitte under et teppe i sofaen med en kopp te og favoritt programmet på TV på regntung kveld.

Men når de fleste har drukket opp teen sin, kaster de bare teposene i søppelet uten å tenke noe særlig over det. For hva kan du egentlig gjøre med en brukt tepose?

Ganske mye, viser det seg! Spesielt hagen din vil takke deg for å grave ned teposene istedenfor å kaste dem. Her skal du få 10 gode grunner til å IKKE kaste teposene dine lenger:

1. Teposer brytes ned:

De fleste teposer er laget av en «slektning» av bananen, og posen vil brytes ned enkelt. Svært lite plast blir brukt til å forsegle teposer, og det som er vil brytes ned i løpet av 6 måneder, ifølge UK Tea & Infusions Association.

2. Te tilfører jorda næringsstoffer:

Teblader inneholder gravesyre og næringsstoffer som er naturlig gjødsel for en hage. Når tebladene brytes ned, frigir de næringsstoffer til jorden, og skaper dermed et sunnere miljø man kan plante i, ifølge The Gardening Cook.

3. Reduserer avfall:

Ved å begrave teposene dine i hagen eller kaste dem i komposthaugen, bidrar du til å minske overflødig avfall.

4. Teposer holder skadedyr på avstand:

Brukte teposer og kaffegrut vil hjelpe deg å holde insekter unna plantene dine. Lukten avskrekker insektene fra å tygge på blomster og grønnsaker.

5. Lukten av te avskrekker katter også:

Dryss brukt te eller kaffegrut rundt i hagen din for å forhindre at katten ikke tisser på plantene dine – dette trikset kan du bruke på planter du har innendørs også!

6. Teposene kan gro frem en hage:

Tro det eller ei, du kan dyrke din egen hage med brukte teposer, frø, et plastbrett, vann og et papirhåndkle. Du kan få frøene til å spire med teposer og siden plante dem i hagen, forklarer Kiwi Conservation Club.

7. Te øker dekomponeringen av andre ting:

Hvis du bruker teposer i jorden eller komposthaugen, kan syren i teen fremskynde nedbrytingsprosessen av andre ting i komposthaugen, som betyr at du kan bruke komposten raskere.

8. Meitemark kan spise tebladene:

Meitemark kan trygt spise teblader, og så snart de har fordøyd bladene produserer de mer «næringsrike produkter» til jorden. Dette gjør at jorden din blir sunnere og bedre til for planter å gro i, ifølge VeggieGardener.

9. Teposer hjelper med å holde på vann:

Begrav teposene dine nær roten av plantene, blomstene, og grønnsakene dine for å hjelpe dem å beholde mer vann og holde seg sunnere.

 10. Teposene holder ugress på avstand:

Når du graver ned teposene i hagen kan de hindre veksten av ugress – som betyr mindre luking for deg!

 

Så, neste gang du sitter med en kopp te kan du grave den brukte posen ned eller kaste den i komposthaugen din istedenfor å kaste den i søppelet!

Kommer du til å prøve dette en dag? DEL denne artikkelen med venner og familie på Facebook, så kan alle få flotte, sunne hager fremover!