16. juli 2024

Derfor skal du alltid legge en mynt i FRYSEREN før du reiser hjemmefra!

Har du noen gang kommet hjem fra ferie, arbeidsreise eller kanskje et par dager hos slekten – og merket at alle digitale klokker blinker i feil tid? 

Du innser raskt at du har hatt strømavbrudd, men kan umulig vite hvor lenge eller når det pågikk. Derfor kan du heller ikke vite om matvarene i fryseren har blitt tint, blitt ødelagt og deretter fryst igjen.

Eller kan du?

I sammenheng med orkanen Matthews som svøpte over USA så delte Sheila Pulanco Russell av seg et genialt triks til alle som ble evakuert fra sine hjem.

Trikset kan være bra å ha i baktankene hver gang du skal reise hjem en periode – ettersom du da ikke behøver å få hodebry over hvilke matvarer som får være igjen om hvilke som trenger å kastes når du kommer tilbake og ser at du har hatt et strømbrudd.

Det høres kanskje rart ut, men alt du trenger er en mugge, en mynt og litt vann fra kranen.

mugge1

I ett Facebook-innlegg som raskt har fått hundrevis av reaksjoner og delinger, forklarer Sheila hvordan du går til verks. Dette skriver hun:

«Still en mugge med vann i fryseren. La vannet fryse og legg deretter en mynt på toppen før du lar muggen stå i fryseren.

Du kommer til å se da om når du har kommet hjem fra av å ha vært evakuert, om din mat har blitt dårlig og deretter blitt fryst igjen, eller om den har vært fryst hele tiden mens du har vært borte.

Om mynten har ramlet til bunnen av muggen så betyr det at all mat har tint og at du burde kaste den. Men om mynten er på toppen eller i midten av muggen så kan dine matvarer fremdeles være spiselige.

Det er også smart å la dette være i fryseren hele tiden – om du noen gang mister strøm av noen grunn har du dette knepet å falle tilbake på. Om du er usikker på din mat, kast den. Men dette trikset er lurt».

Enkelt, effektivt – og billig, ettersom du ikke trenger å kaste masse mat unødvendig. DEL gjerne dette smarte trikset med vennene dine på Facebook!


Legg igjen en kommentar