Gladnyhet! Nå blir det slutt på skadelig elefantridning – NEI til turistene

173

Det har lenge vært gode penger å tjene på å la turister ri og klappe på elefanter, og utallige ville elefanter har blitt fanget, torturert og trent på grusomme måter for å bli lydige nok til å tolerere det. Men nå er det endelig nok.

Det er nasjonalparken Yok Dom i Vietnam som nå har tatt det første steget på vei mot å avskaffe denne lukrative og forferdelige praksisen. De har nå sagt nei til flere rideturer på elefantene (til tross for turistenes mange forespørsler og pengesedler), og har sluppet alle elefantene fri i et stort reservat. Nå blir det ikke flere lenker på de store, kloke dyrene!

Istedenfor tilbyr nasjonalparken nå turistene muligheten til å se elefantene i sitt naturlige hjem, der de tusler rundt i skogen uten bekymringer eller lidelser.

Animals Asia

 

Nå håper dyrevernsorganisasjonen Animals Asia at dette vil spres videre i hele Vietnam: «Dette prosjektet har forandret elefantenes liv i parken totalt, og det gir også en mye bedre opplevelse for turistene. Utnyttelsen har blitt erstattet med respekt.»

Animals Asia

 

Elefantbestanden i Vietnam har sunket til under 100 ville elefanter igjen, men Animals Asia håper at dette vil snu hvis flere parker snur og avskaffer elefantridning og lignende turistunderholdning.

Animals Asia

 

Tidligere kunne disse elefantene bli tvunget til å jobbe over 9 timer i døgnet, mens nå vandrer de rundt fritt hele dagen – og kan gjøre nøyaktig hva de selv vil!

Animals Asia

 

«I det fri tilbringer elefanter opp til 18 timer i skogen, og det er nøyaktig det elefantene i Yok Don bruker tiden sin til nå. Det er regntid og det finnes mat overalt. De ser alle så mye sunnere og friskere ut og blir mer og mer trygge på å bevege seg lenger inn i skogen,» sier Dionne Slagter fra Animals Asia.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Elephant rides are a thing of the past in Vietnam’s Yok Don National Park, replaced by the country’s first and only ethical elephant tours. Visitors to the park now trek to observe the four elephants roaming naturally in the forest. It’s an amazing experience which works for the elephants, the tourists and the mahouts. And if successful, it could convince other elephant owners in the country and even the region, to turn their backs on rides and embrace welfare. The project was made possible thanks to Animals Asia’s amazing Animal Welfare team and generous funding by the wonderful Olsen Animal Trust. #animalsasia #vietnam #yokdon #daklak #untilthecrueltyends #olsenanimaltrust #animalwelfare #elephant #elephanttour #responsibletrips #elephantrides #yokdonnationalpark

Et innlegg delt av Animals Asia (@animalsasia)

Så fantastisk at elefantene har fått den friheten de fortjener! Vi håper at turistene vil godta å se elefantene i sitt naturlige habitat og ikke tvunget til å fremføre som sirkuselefanter… Nå håper vi bare flere parker gjør det samme! DEL hvis du også gjør det!