Hjerteløse nordmenn dumper rekordmange dyr og dyrebeskyttelsen SLITER: «Kapasiteten er sprengt»

14997

TV 2 kom nylig med en skremmende oversikt over hjemløse dyr i Norge: rekordmange dyr blir forlatt, og hele 26 av 28 lokalavdelinger i Dyrebeskyttelsen varsler om krisetilstander og sprengt kapasitet. Nå trenger dyrene din hjelp!

Det er utrolig mange som ønsker seg dyr, og når barna maser om en kattunge eller valp til jul, ja, da er det også mange som gir etter. Lykken er stor når man får holde sin første firbeinte bestevenn i armene for første gang, og alle leker, smiler og koser seg.

Så setter realiteten inn.

For det var kanskje dyrere å ha hund eller katt enn det man hadde tenkt, og tiden strekker ikke til for å gi den all treningen den trenger eller de turene den må ha. Kattungene er visst ikke like søte når de blir voksne, og dessuten har de klort istykker gardinene i stua.

 

Da er det noen nordmenn som gjør det ufattelige, og TV 2 kan fortelle om skrekkhistorier:

Illustrerende bilde

 

Dyrebeskyttelsen i Bergen fikk blant annet inn en kattunge som hadde blitt kastet ut av et bilvindu i høy fart midt i en tunnel, og det er tydelig flere andre av dyrebeskyttelsens lokalkontorer som har sett lignende saker. Flere og flere dyr (oftest kattunger) blir funnet i igjenknyttede søppelposer, uten mulighet for å klare seg.

Bildet hentet fra en annen sak

 

Lokalkontoret i Trøndelag et stappfullt av trengende dyr, og har så langt i år fått inn hele 71 dyr målt opp imot bare 48 dyr i hele 2017. Dette er de dessverre ikke alene om, og kapasiteten på nesten alle dyrebeskyttelsens lokalkontorer er for lengst sprengt. Dette betyr at flere har stoppet å ta inn dyr.

Illustrerende bilde

 

Vinteren nærmer seg med stormskritt, og dyrene som er hjemløse på vinterstid vil ikke klare seg alene. Vi deler derfor denne saken med alle våre kjære følgere i håp om at noen har hjerterom til å ta til seg et forlatt og ensomt dyr.

Illustrerende bilde

 

Dyrebeskyttelsens lokalkontorer har sine egne hjemmesider der man kan se hvilke dyr som er ledige for adopsjon, og du kan finne noen utvalgte her:

Dyrebeskyttelsen Sør-Trøndelag

Dyrebeskyttelsen Nord-Trøndelag

Dyrebeskyttelsen Bergen

Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook slik at flere dyr kan få seg en ny, kjærlig familie!