Brannmannen Steven slukker brann i trafikken: Da blir han SPYTTET på og nesten påkjørt

311

Brannmenn har absolutt ikke noen enkel jobb, og de står ofte ansikt til ansikt med situasjoner på liv og død – for andre og dem selv. De fortjener all hyllest for den fantastiske jobben de gjør, men dessverre er det ikke alle som er enige…

Det hele fant sted sist uke i Strängnäs i Sverige, da brannmannen Steven Ryanski og kollegene hans rykket ut til en ulykke i veibanen. En lastebil sto i brann, og det kunne blitt svært alvorlig om de ikke hadde fått slukket den i tide.

Trafikken ble stanset, og etter et langt intensivt arbeide fikk de slukket den farlige brannen. Steven gikk så til verks med å omdirigere trafikken, slik at bilistene kunne komme seg videre.

 

Det var en liten kø som sto der, men Steven forteller dem at de snart kan få kjøre avgårde. Da setter den ene bilisten lenger bak i køen klampen i bånn og svinger ut – rett mot Steven.

«Jeg ble livredd og fikk øyeblikkelig adrenalinkick. Bilisten kom ikke langt, da det var stengt foran, så jeg løp etter ham og ba ham ta ned vinduet,» forteller han.

Bilisten mente selv han hadde en god unnskyldning til å nesten kjøre på brannmannen i arbeid: han måtte skynde seg til McDonalds.

«Etter en stund kom det frem at de skulle skynde seg til McDonalds fordi de var sultne. Jeg forklarte da at det ikke var greit å gjøre det de nettopp gjorde. De utsatte meg for unødvendig risiko.» 

 

Men mannen bak rattet liker ikke det han får høre, og harker opp en spytteklyse som han treffer Steven midt i brystet med, og kjører sin vei i all hast.

Steven sto igjen i sjokk og vantro etter den uforskammede oppførselen til bilisten, men kunne snart gå å sette seg i brannbilen igjen. Først da slår det ham at han kunne ha mistet livet.

«Hadde jeg vært et par steg nærmere hadde vi ikke visst hvordan dette hadde endt. Da jeg var vel inne i brannbilen fløy tankene mine til barna mine og kona mi, og tårene var ikke langt borte.

Det er langt ifra alle bilister som oppfører seg slik, men det holder med én som gjør det for at mange liv blir ødelagt. Jeg vil komme hjem til mine kjære etter en dag på jobben, det vil vi vel alle?» avslutter han.

 

Hvordan kan noen risikere liv bare for å komme noen minutter raskere til McDonalds (av alle steder)?? Og å spytte på en mann som jobber daglig med å redde liv og helse? Dette er helt sykt… DEL hvis du er enig!