Den utsultede og forslåtte hunden kommer for å be turisten om hjelp: Det han gjør da er UTROLIG

2232

David Foster fra Nord-Irland var på ferie i Brasil og hadde leid seg en båt for dagen da han oppdaget en skikkelse langt fra sivilisasjonen. Det skulle forandre livet for dem begge.

David og følget hans var ute på båttur da de så en forlatt, nydelig strand like ved elven de kjørte gjennom i Brasil. De kjørte inn, og la til i den hvite sanden. Så ser han en stor, svart skikkelse bevege seg i skyggene av trærne like ved dem.

Han får først hjertet i halsen, og tror at det er et vilt dyr som kommer til å angripe dem, men puster lettet ut når han ser at det bare er en hund.

 

Det er akkurat som om hunden skjønner at David ikke er redd for henne lenger, for plutselig løper hun mot ham – og synet av henne er nok til å knuse hjertet hans.

«Jeg tenkte ‘Hva gjør hun her?’ Jeg synes det var rart fordi vi var så langt unna sivilisasjonen,» forteller David, og fortsetter: «Hun løp til meg øyeblikkelig, og først da skjønte jeg hvor ille ute hun var. Sårene hennes tydet på at noen hadde slått henne. Hun var nærmere døden enn livet, og jeg visste at om jeg forlot henne det ville det bety døden for henne.»

 

Hunden var avmagret, full i sår, skader og flått, og pelsen hennes var tynn og livløs. Tilstanden hennes var så dårlig at de kunne se gribber sirkle over henne – de ventet bare på at hun skulle falle død om.

Det skulle David øyeblikkelig sette en stopper for.

Han gav henne navnet Negrita, og delte vann og mat med henne, før han tok henne med seg i båten og kjørte henne rett til nærmeste veterinær.

 

Veterinæren tar seg av de verste skadene og bruker timevis på å fjerne all flåtten fra henne. David passer på henne natt og dag, og hun blir sterkere for hver dag.

 

Men ferien til David er snart over, og han må hjem igjen til Nord-Irland. Da bestemmer han seg for å ta henne med seg!

 

Men det er lettere sagt enn gjort.

For at Negrita skal få lov til å komme inn i landet må hun først være helt frisk og helt uten fare for å smitte andre.

David har selv startet dyrevernsorganisasjonen ‘Play for Strays’, og har kontakter med andre dyrevenner og -organisasjoner over hele verden – inkludert Brasil. Han ber dem om hjelp, og de lover å ta godt vare på den sorte hunden til han kan få henne hjem til seg.

 

Så, hele fem måneder etter at de møttes, får Negrita endelig lov til å dra til sitt nye hjem i Nord-Irland. Og etter fem måneder til sammen med David er hun nærmest ugjenkjennelig!

Denne forvandlingen viser virkelig hva litt omtanke, kjærlighet og trygghet kan gjøre for en hund, og Negrita kan nyte resten av sitt liv vel vitende om at hun har en matfar som er villig til å gjøre alt for at hun skal ha det bra.

 

SE den rørende videoen nedenfor, og DEL gjerne denne solskinnshistorien med vennene dine på Facebook hvis du også heier på slike dyrevenner!