Denne franske byen REVOLUSJONERER behandlingen av Alzheimers:

212

I 2019 vil 120 menn og kvinner kunne flytte inn i en liten fransk «mini-by» som er som tatt ut av en eventyrbok!

Denne lille «byen» blir nå bygget sørvest i Frankrike, og er utelukkende for pasienter med Alzheimers. Her kan de leve et avslappet, landlig liv, uten stress og bekymringer.

De har et eget supermarked, en frisør, de kan gå å trene, spise ute, og gå på biblioteket. Pasientene bor i små hjem som de deler, og kan tilbringe masse tid ute i frisk luft, og til og med besøke den lokale gården som de vil.

 

Dette er revolusjonerende for pasientene med Alzheimers, som ofte i stor grad har mistet friheten og selvstendigheten sin på grunn av sykdommen som gjør at hukommelsen og hjernens kognitive funksjon svikter.

Tidligere har pasienter med Alzheimers og demens blitt flyttet inn på sykehjem hvor de ofte kan føle seg isolerte og alene.

Det er derfor denne «byen» har blitt så viktig.

 

Rundt 40 millioner mennesker over hele verden lider av en form for demens, og et sted som dette kan hjelpe pasientene føle seg tryggere, mer selvstendige og gjøre at de opplever mindre stress og bekymringer i hverdagene.

 

«Vi ønsket at pasientene skulle føle seg hjemme i et miljø som kunne minne dem om de gode gamle dagene,» forteller Gabriel Bellocq, tidligere borgemester av området som nå blir en helt ny type «mini-by» for Alzheimers pasientene.

 

Her vil forskere, sykepleiere, omsorgsarbeidere og frivillige alle ha på seg vanlige klær, og det skal forskes på om «Alzheimers byen» vil gjøre at pasientene vil bli lykkeligere, friskere, og mindre avhengige av medisiner om de får leve i en slik by, sammenlignet med vanlige pleiefasiliteter.

Om svaret er positivt, vil dette kunne revolusjonere måten man behandler Alzheimers på.

 

Forhåpentligvis er dette bare begynnelsen på en mer fredfull, human og medmenneskelig behandling av pasienter med Alzheimers – vi krysser fingrene for at pasientene vil være lykkeligere her!

 

SE hvordan «byen» er bygget opp i videoen nedenfor, og DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også synes dette virket som en god idé!