Hvalen nektet å la kvinnen svømme i fred. Grunnen? Han reddet LIVET hennes!

1285

Hvaler er noen fascinerende skapninger, og disse gigantiske dyrene blir sett på som noen av de klokeste og vennligste på planeten vår. Det fikk havforskeren Nan Hauser oppleve da hun var ute på havet en dag!

«Han var helt besatt av å holde meg unna og gjemme meg. Og jeg skjønte ikke hvorfor.»

Dette forteller forskeren Nan Hauser om det utrolige møtet med den store hvalen ute på sjøen. Hvalen hadde svømt rett bort til henne, og nektet å forlate siden hennes. Hver gang hun prøvde å komme seg bort fra den, kom den bare tilbake.

Grunnen?

Den visste noe hun ikke gjorde…

 

Den snudde øyet sitt rett mot hennes, og førte henne bortover. Den var ikke aggressiv i det hele tatt, og ville ikke skade henne.

«Han hadde meg på hodet sitt, og på ryggen sin..!» forteller den erfarne forskeren, som aldri før hadde opplevd lignende. Det var som om den ville ha henne opp av vannet.

«Jeg var så redd! Jeg mener, hvem ville vel ikke bli redd av å bli rullet rundt oppå ryggen til en diger hval!»

Så, når han endelig fikk dyttet henne opp av vannet med finnen sin, ropte hun til kollegene sine på båten: «Hjelp! Kan noen komme og hjelpe meg!»

Det var da hun endelig skjønte hva som hadde skjedd:

«Jeg var der i 10 og et halvt minutt. Så så jeg haien.»

 

En diger tigerhai var like ved dem. Hvalen hadde beskyttet henne hele tiden.

Hvalen fulgte henne hele veien frem til båten, og sørget for at hun kom seg trygt ombord. Så gav han henne et skikkelig farvel!

 

Nan har jobbet med dette i 28 år, og mange kaller henne for «the Whale Witch» (Hval-heksen) på grunn av hennes brennende engasjement for hvaler. Hun har dedikert hele sin karrière til å beskytte hvaler over hele verden – og det er nesten som om denne hvalen ville hjelpe henne tilbake!

Hun forteller at det finnes mange historier om denne typen hvaler som beskytter seler fra spekkhoggere ved å gjemme dem, men hun har aldri hørt at det har skjedd med mennesker før!

 

Disse dyrene er gjennomgående gode skapninger. De ofrer gjerne sine egne liv for å redde andre arter, og Nan sammenligner dem med brannvesenet som løper inn i brennende bygninger.

Hele den utrolige opplevelsen ble fanget på kamera, og Nan kan fremdeles knapt tro at det er sant.

SE den fantastiske hendelsen i videoen nedenfor, og DEL gjerne videre med vennene dine på Facebook hvis du også synes at dette var helt utrolig å se!