Hvalen har strandet og ligger for døden: Da kommer strandgjestene til unnsetning!

517

Hvis hvaler kommer for nærme land, skal det ikke mye til før de blir strandet og vasket opp på stranda. Vanligvis er dette en dødsdom, og dyret dør en langsom død – redd og alene. Men det finnes et lite håp: gode mennesker.

Denne knølhvalen ble skylt opp på stranda Praia Grande i Rio de Janeiro, Brasil, og lå snart for døden. Heldigvis var det noen mennesker som oppdaget den tidlig, og de ringte øyeblikkelig etter hjelp. Snart kom det flere team til av brannmannskap, havforskere, og frivillige – alle med ett mål for øye: Å redde livet til den uheldige hvalen.

Source: Rescue Team Works to Save Humpback Whale in Praia Grande by Storyful

Et helikopter kom snart på stedet, og filmet hele redningsprosessen: Der kan man se hvor iherdig de frivillige arbeider med å helle vann over hvalen mens redningsmannskapet prøver å gjøre alt klart til å få dratt den ut til havs igjen.

Til slutt, etter masse arbeid, klarer de endelig å få det store dyret ut i havet igjen. Jubelen til de slitne menneskene følger hvalen til havs mens den endelig kan begynne å svømme igjen. Dette er nok et øyeblikk den aldri vil glemme!

Så ufattelig bra gjort! Det er helt fantastisk hvordan mennesker kan arbeide sammen for å redde andre, og disse videoene viser virkelig hvor mye godt det bor i menneskeheten!

SE videoen selv nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også ville ha hjulpet et dyr i nød!