16. juli 2024

Lille prinsesse Charlotte skrev HISTORIE da Kate fødte sitt tredje barn. Se HVORFOR:

Gratulerer! Mandag 23. april kunne den britiske kongefamilien ønske sitt nyeste medlem velkommen, og det ble en liten prins!

Bare noen timer etter fødselen kunne Hertugen og Hertuginnen møte pressen og det engelske folk for å vise frem sin nyfødte sønn.

«Hennes Kongelige Høyhet Hertuginnen av Cambridge har fått en sønn klokken 11.01. Babyen veide 3,9 kg. Hertugen av Cambridge var tilstede under hele fødselen. Både Hennes Kongelige Høyhet og hennes barn har det bra,» kunne Kensington Palace fortelle på Twitter.

 

Storebror og storesøster, George (4 år) og Charlotte (2 år), fikk også komme på besøk, og lille Charlotte smilte og vinket til pressen hele veien frem til døren for å se mamma og lillebror.

 

Men mens alles øyne var på familiens nyeste medlem, skrev lille prinsesse Charlotte historie for det britiske kongehuset.

 

For samtidig som den lille gutten ble født, markerte dette også en stor hendelse i den britiske kongefamilien, nemlig at for første gang på 900 (!) år så vil ikke en prins automatisk hoppe over sin storesøster i den britiske rekkefølgen til tronen.

 

Dette betyr at prinsesse Charlotte slipper å «miste plassen i rekken» til sin nye lillebror, bare fordi hun ble født som jente. Charlotte står derfor støtt i sin fjerdeplass til tronen.

 

Så bra! DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også mener dette er helt riktig i dagens moderne samfunn!