16. juli 2024

Bare GENIER kan se begge bildene i dette portrettet fra 1880. Kan du?

Optiske illusjoner er utrolig spennende, og forteller oss litt om hvor flinke vi er til å omjustere synet vårt, tenke annerledes og se forbi det øynene våre VIL se.

Det finnes millioner av disse bildene på nettet nå, og er svært populære blant både unge og gamle som litt daglig hjernetrim!

Nettopp dette bildet nedenfor er svært spesielt, siden det har sirkulert rundt om i hele verden siden 1880-tallet.

Kunstneren som tegnet denne illustrasjonen heter W. E. Hill, og gjorde det for firmaet The Anchor Buggy Company i Tyskland. Han hadde selvfølgelig full kontroll på hva han gjorde, men trodde aldri at allmennheten skulle klare å se det.

 

Hill var egentlig en britisk tegneserietegner, og etter noen måneder der ingen reagerte på bildet, fortsatte Hill sin vanlige jobb som serietegner. Men så begynte noen få å se hva som egentlig skjulte seg i bildet…

 

Ryktet og diskusjonene spredde seg, og snart fikk tegneren tusenvis av fans!

Han kalte denne illustrasjonen «Ung-gammel-kvinne», og den viser en ung kvinne som ser bort samt en eldre kvinne som ser ned.

Dette bildet var det første av sitt slag, og siden den gang har det kommet millioner etterfølgere.

 

Nedenfor kan du prøve deg, og se om du ser begge kvinnene i bildet. DEL hvis du ser dem, og se gjerne videoen nedenfor hvis du trenger hjelp til å finne dem!