Nå innføres det et nytt nødnummer i Norge – for dyr som trenger hjelp!

421

Nødnumrene 110, 112 og 113 har blitt drillet inn i oss siden barndommen, men hvem skal du kontakte hvis du ser et  dyr i nød?

Ifølge DNB er 9 av 10 nordmenn usikre på hvor de skal henvende seg hvis de ser et dyr som trenger hjelp, og 800 000 av dem forteller at de selv har stått i en situasjon der de følte seg usikre på hvem de skulle ringe. Dette forteller Jeanette Bergum som er leder i DNB forsikring til TV2.

DNB har derfor nå finansiert et midlertidig nødnummer for dyr, som du kan nå på tlf: 222 00 114.

«Når man ringer nummeret (…) kommer man direkte til den veterinæren som er på vakt – uansett hvor den er. De skal kunne gi akutthjelp på alle dyr, enten det er hamster eller ku. (…) Tilbudet er landsdekkene og du vil ble satt over til nærmeste akuttklinikk som er åpent,» forteller Bergum om prøveprosjektet.

Endelig – dette trenger vi! Vi sender en stor takk til DNB og veterinærer over hele landet som har fått til dette flotte prosjektet, og håper det kan redde mange verdifulle dyreliv!

DEL denne viktige informasjonen med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om det!